lørdag 24. juli 2010

Karate Kid: Teacher Zay, Ztudent do


Harald Zwart har fått hele familien Smith til Fredrikstad for å kaste glanz over premieren til Karate Kid.

Fredrikstad er jo ikke akkurat verdens navle (knapt nok Østfolds navle), så det er jo bra jobba. Vi får også vite at Haralds sønn, Zander Zwart (bra navn), vil bli regissør sånn som pappa. Siden Zander er 7 år, hadde han vel antageligvis svart det samme om Harald var søppeltømmer eller brannmann også, men det er jo koselig likevel.

Det skinner forøvrig igjennom at filmen er laget av en østfolding, som kanskje er mer opptatt av det praktiske (pynteputer er ikke det de selger mest av på Kid i Fredrikstad). I filmen fangær de nemlig fluær med fluesmekkær og ikke spisepålær. Ikke like elegant, men unektelig mer effektivt.


En annen film som er i vinden er Christopher Nolans "Inception". Leonardo Di Caprio sier det er en av de vanskeligste filmene han har spilt i. Ikke så rart, siden han ikke skjønte en dritt av hva den handlet om.

Her klarte jeg ikke å beskrive det mer treffende enn VGs anmelder Silje Bekeng, så jeg kan like gjerne sitere henne: "mange av scenene er fantastiske, hvordan de er laget er rent ut uforståelig. Noen ganger er handlingen også uforståelig."

Uansett, filmnerdene som avgir poeng på imdb.com har gitt filmen 9.1 av 10 mulige, slik at den i øyeblikket er på delt førsteplass over de beste filmene ever, sammen med The Godfather og The Shawshank Redemption. Hvordan sistnevnte kan ha blitt så populær er forøvrig en gåte. "La meg få to billetter til Sha.. Swchh.. Swank.. Drit i det, vi ser Pulp Fiction i steden"..

NB: Jeg vil gjerne understreke til alle de politisk korrekte der ute at en story om familien Smith på besøk i Fredrikstad skrek etter dårlige ordspill over både zwartinger og negrær, men lot jeg meg friste? Nei, her kjøres det stil!

Skal du se The Karate Kid som faktisk er spilt inn i Kina, eller Inception som er spilt inn i en datamaskin, og hvor du i tillegg må ha på deg teite 3d-briller og se ut som den geeken du er?11 kommentarer:

 1. Jeg skal ikke se Karate Kid, jeg skal unne med en film med Jenna Jameson nå. Frem med Torky-rullen, her skal det sprutes :-)

  SvarSlett
 2. Hm, litt mer informasjon enn vi trengte. Men good for you. :D

  SvarSlett
 3. Sorry, men filmen var ikke noe spesielt og alt dette "elleville grining" over det er jo helt på trynet.

  Det er bare en annen Hollywood remake som er like dårlig som alle andre som har kommet.

  Trur heller de Norske kjendiser kysser litt verden berømt ass til og prøve og heve sin egen karriere. :)

  SvarSlett
 4. Hva i granskauen betyr det egentlig at Petter Stordalen og Lene Alexandra synes filmen er bra?
  Det var liksom noe å blåse opp til himmelske dimensjoner.
  Nei, her gjelder det nok bare å få vist fram trynet sitt igjen.

  SvarSlett
 5. Jeg blir helt kvalm av de norske rikingene slike som Petter Stordalen, han er den mest mediakåte mann som noengang har sett dagens lys. Det er vel ingen som tar han alvorlig lenger, han er en narr.

  SvarSlett
 6. Peter Stordalen er en hoffnarr og mange andre på
  denne festen er av samme slaget. Det er ganske artig å se hvordan disse ubetydelige kjendisene
  soler seg i glansen av de store stjernene. Will Smith og Jackie Chan ler nok godt av Norges "elite" som hverken har stil eller klasse.

  SvarSlett
 7. Herregud, her kan vi se alle som elsker og trenger mediaoppmerksomhet og elsker å se seg selv, med og uten klær.
  Ari Behn topper de alle som en raring fra Moss til selvutnevnt klovn med kongelig opptreden - jeg blir helt kvalm !!!!!
  Ari lever ennå i en boble og må og bør snart stikke fingeren i jorden og se hvem han virkelig er.

  SvarSlett
 8. filmen var i beste fall middelmådig. Dårlige skuespillere, gjennomgående dårlig action/sloss scener....

  nah, kjiipe saker

  SvarSlett
 9. Så Karate Kid for noen uker siden, dårligste søppelfilmen jeg har sett på lenge. Utrolig dårlige skuespillere, irriterende unger og rett og slett veldig lite underholdningsverdi.

  Vent til den kommer på DVD hvis du MÅ se den, da kan du i det minste hoppe over noen scener.

  SvarSlett
 10. Jeg har ikke sett filmen, men utifra kommentarene virker det som Karate Kid er en barnefilm. Kanskje ikke så overraskende, all den tid originalen også var det?

  Blir stadig overrasket over folk som ser slike filmer og forventer en dyp, meningsfull story sammen med gigantiske skuespillerprestasjoner. Når alternativet er Shrek *FIRE*, tror jeg nok Karate Kid er langt å foretrekke...

  SvarSlett

Søk i bloggen