lørdag 31. juli 2010

Katastrofetilstand på Haslemoen transitmottak, hva gjør regjeringen?

Det har den siste tiden vært bråk og uro ved Haslemoen transittmottak, og i går toppet det seg da noen satte fyr på en toalettrull. Tidligere i uken var det opptil flere som ikke ryddet opp etter seg ved frokosten, og det har vært rapportert tilfeller av TV-titting etter kl 22.

Tankene bringes hen til bilder av opprør i amerikanske fengsler, men selv ikke da klarer jeg helt å visualisere den panikken som må ha utspilt seg når en av beboerne på Haslemoen viftet med en brennende dorull. "Hold dere onna! Jaj har en dorullbrann, og jaj ikke redd for å broke den!" (vi kan levende forestille oss hvordan lyset går, blinkende alarmlys og sirener slås på, gitter slamrer ned i alle døråpninger og alle vaktene roper "Evakuer, evakuer!")

Heldigvis slukket dorullen av seg selv på mystisk vis etter et par minutter, og dermed fikk vaktene overmannet den fortvilte mannen etter å ha overtalt ham til å legge fra seg den utbrente dorullen. Hva han har vært igjennom som gjorde at han så seg nødt til å ty til så dramatiske virkemidler kan vi bare gjette oss til.

Tips oss hvis du kjenner til andre brannfarlige husholdningsgjenstander! 


Relaterte artikler: Brennende toalettrull (vg)
Foto: ukjent

6 kommentarer:

 1. legg ned alle asylmotak , så er vi ferdig med den saken kanskje det blir mindre morsomt å komme til Norge ikke noe er bedre en det da

  SvarSlett
 2. Sånn er det når regjeringspartiene ikke tør å ta et oppgjør med sin feilslåtte asylpolitikk. Hva med alle disse såkalte "enslige mindreårige asylsøkerne" ? De er ikke enslige, for hvis man lytter til historiene til de som allerede er innvilget asyl, så forteller de at de reiste i sammen med en slektning. Så når asylsøknaden er innvilget kommer hele familien etter på familiegjenforening..

  Og naive norske dustemyndigheter går fem på..

  SvarSlett
 3. http://www.ba.no/nyheter/article5208185.ece,,,,,,,,,,,,,det begynner å bli spennende,,,,mer er det ikke å si,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  SvarSlett
 4. Anonym1: Det er nok ikke så kjempegøy på mottakene nå heller..

  Anonym4: Woi, nå tar det av!

  SvarSlett
 5. Den eneste løsnigen er å få de ut så fort som mulig. Hvis noen av landene hvor de kommer fra ikke vil ta dem tilbake, slik som Nordirak, tilby disse landene en god slump med "utviklingshjelp" og da tar de sikkert imot dem.

  SvarSlett

Søk i bloggen