fredag 23. juli 2010

Kom deg opp av sofaen og spis noen solsikker


Den tropiske stormen "Bonnie" truer arbeidet med å rydde opp etter oljesølet i Mexicogulfen. Nå har det vært mye mas om denne lekkasjen en stund, hvor vanskelig kan det være? (Jada, veldig vanskelig, greeeit) - Men seriøst. Vi har vært på månen! Alt du skal gjøre her er å tette et hull. Ta på svømmeføttene og Just Do It! Og etterpå kan vi slutte å bruke olje. Det er jo masse alternativer! Biodrivstoff f.eks. Jeg hører noen maser om at biodrivstoff fører til sult, men det skjønner jo alle at bare er oppspinn. Altså, biodrivstoff lages av solsikker og sånt. Hvem spiser solsikker? Hallo i luken liksom! (aktiv bruk av "liksom" gjør bloggen din mer populær, true fact (bruk av engelsk i bloggen også) )


En annen ting som er litt morsomt i dag, er nyheten om at du lever lenger hvis du sitter mindre. "Kvinner som daglig tilbringer over seks timer av sin fritid i sofakroken har hele 40 prosent sjanse for å dø tidligere enn mer aktive medsøstre, dersom disse sitter mindre enn tre timer daglig."

Her tror jeg vi må ta frem kalkulatoren, så skal du få et unikt innblikk i en forskers hverdag. Dette er ikke lett, men du kan klare det. La oss si at forsøkskaninen vår mot all formodning har en jobb, og bruker rundt regnet 9 timer til sammen på jobben inkludert reisevei. La oss være greie og si at hun sover 8 timer i døgnet også. Da har du 7 timer igjen av døgnet som vi kan kalle "fritid".

Hvis du bruker 6 av disse 7 på å sitte i sofaen, så vil jeg (selv uten doktorgrad) fastslå med relativt stor sikkerhet at du drastisk forbedrer fysikken din ved å reise deg i ny og ne. Dette er et fint utgangspunkt til å få noen millioner i forskningsstøtte og teste ut dette i praksis. Ta 61500 tjukkaser som sitter på ræva hele dagen, og sammenlign dem med 61500 ikke fullt så tjukke. Så sjekker du ut sofabruken. 3 år senere: "Dæven tute du, gutta! De ikke så tjukke folka, de sitter mye mindre i sofaen enn tjukkasene! Og ikke bare det, de er sunnere også! Dette er banebrytende dere!" Jeg gremmes.

Skal du bruke denne nye innsikten til å søke deg jobb som forsker (forsk helst på alternativ til olje), eller sitte i sofaen og stappe i deg pottis (fritert i solsikkeolje..hm, vent nå litt) som vanlig?

Relaterte artikler: Skip evakueres (VG) Skip evakueres (AP) Sitt mindre, lev lenger (VG)
Foto: Reuters, Scanpix4 kommentarer:

 1. Ingen sa noe om stillesittende arbeid i den artikkelen. Det er et faktum at f.eks bussjåfører har lav gjennomsnittlig levealder...
  Det er farlig å leve,- du kan dø.

  SvarSlett
 2. Bussjåfører har vel også lav levealder med tanke på at livet deres suger. De er som regel mennesker uten ambisjoner - og mennesker uten ambisjoner trener vel ca. Aldri. De tjener lite, er mye på bussen og busstasjoner, noe som fører til at de uansett vil komme til å spise usunt, fastfood osv.

  jeg likte bloggen, aldri sett den før, før nå. bra skrivemåte =))

  SvarSlett
 3. Takk for det, anonym. Og med tanke på våre bussførende venner så er det vel med de som andre, at det er litt hva du gjør det til.

  Det er langt mellom de, men det finnes jo en og annen dønn trivelig, superpositiv sjåfør som alle kjenner og nikker til. De må jo ha det ålreit. :)

  SvarSlett
 4. word! (hjelper det på populariteten om jeg skriver engelske ord i kommentarene også?

  SvarSlett

Søk i bloggen