onsdag 21. juli 2010

Sjekk gutta, de har både tak og damer!

"Hillary fulgt med hatblikk" - Hillary Clinton og Robert Gates besøkte i går den demilitariserte sonen mellom Sør- og Nord-korea.


Artikkelen i VG er basert på et bilde hvor det står en kar og glaner inn gjennom vinduet fra Nordsiden av sonen. Hvorvidt det er hat eller lengsel i blikket hans der han står i øsende regnvær og titter inn, skal fra min side forbli usagt. Nei, forresten - siden VG gjetter så kan vel jeg gjette også. Jeg tror han synes det er ganske kjipt der ute i regnet, og i det bildet ble tatt har han akkurat snudd seg til soldatkompisene sine og ropt "Hei gutta, se her! I Sør-Korea har de både tak og damer!"


Hvilket bringer meg elegant til en enda viktigere nyhet: Lindsay Lohan skal i fengsel!

Og hva skal hun gjøre der? Jo, hun skal twitre, som fengselfugler gjerne gjør.. Og det er viktig for Lindsay at vi ikke tror på noe vi leser andre steder enn i Twittermeldingene hennes.

Med en imponerende kreativ vri, har Lindsay sammen med sikkerhetsselskapet Norton kokt sammen noe smart: Alle linker du finner på nettet eller får fra vennene dine med nyheter om Lindsay er sannsynligvis virus og falske linker! SÅ DE MÅ DU IKKE TRYKKE PÅ! Ikke les noe om Lindsay Lohan, hører du! Don't touch that button!

Omvendt psykologi fungerer som kjent ganske bra på folk flest, så dette var jo en ganske lur måte å gjøre alle nyheter om Lindsay kjempepopulære mens hun sitter i fengsel og ikke kan gjøre noen andre festlige sprell. Go Lindsay!

Skal du lese alt om Lindsay de neste månedene, eller kanskje dra på ferie til Nord-Korea, der de hverken har internett eller damer?

Relaterte artikler (Korea): vg.no, aftenposten.no
Relaterte artikler (Lohan): vg.no, dagbladet.no
Foto: AFP / ap photo / POOL / David McNew9 kommentarer:

 1. Jøss. Trodde Vg hadde intervjuet typen i plaskregnet... Så seriøs aktør som VG burde man kunne stole på... (Not) Ikke rart aftenposten nå er landets største avis.

  SvarSlett
 2. Det er litt mer mat i artiklene til aftenposten ja, men selv de synes visst det var morsomt med "mannen i vinduet" :)

  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3740171.ece

  SvarSlett
 3. Hilary fulgt med hatblikk O.o
  Det vet jo dem ikke, ser ikke noe unormalt jeg.
  Det er bare hva de ønsker å fremstille på avisen og få oss til å tro at de fulgte med hatblikk.

  Men ta det med roo.. det var ikke hatblikk, helt normalt.

  SvarSlett
 4. Nå er jo ikke VG akkurat kjent for 'moderate' overskrifter. Og hvem i all verden gidder lese om neket Lohan?

  SvarSlett
 5. Man skulle vel igrunnen ikke bli overrasket, VG kommer stadig med idiotiske overskrifter som dette. Resultatet er at tilliten svekkes til at det VG skriver er den virkelige situasjonen eller bare oppdiktning. Det er rart at det ikke er innført en form for kvalitetskontroll i redaksjonen slik at latteligheter som dette lukes vekk.

  SvarSlett
 6. Nei det kan man si. Men "journalist" er jo ikke en beskyttet tittel, så hvem som helst kan jo sette seg ned å kopiere andres nyheter (slik som jeg gjør), eller regelrett dikte opp nyheter basert på tilfeldige bilder eller noe de har hørt fra naboen.

  At det ikke skal mer til for å få jobb i noen av Norges største aviser er kanskje litt rart, men det blir jo endel underholdende nyheter av det. ;)

  SvarSlett
 7. Dissonansen mellom overskrift og bildet understreker at VG ønsker å støtte USA i dets bestrebelser på å åpne en ny militær front.

  Det går dårlig med å få til et atomangrep på Iran på vegne av Israel og den amerikanske økonomien kan kollapse når som helst så det er desperat behov for en ny stor krig.

  Forøvrig er det intet bevis på at Nord Korea skulle ha en finger med i spillet når det gjelder torpederingen av et Sør Koreansk marinefartøy nylig. Det kunne være interessant å få opplyst posisjonen på en israelsk u-båt levert av Tyskland kort forinnen. Kanskje den var ute å teste våpensystemene?

  SvarSlett
 8. Enkelte, som Anonym, ser spøkelser ved høylys dag. Men selvfølgelig, det er fullt tillatt å lukke øynene for alt som ikke stemmer med eget syn.

  SvarSlett
 9. Det ser jo heller ut som om soldaten i vinduet er pissetrengt !

  Amerikanske og sør koreanske soldater burde ha holdt barbeque med tykke Texas biffer,da tipper jeg at de sultne nord koreanske soldatene hadde hoppet over gjerdet og søkt om asyl i sør korea ! Ole kr Oslo

  SvarSlett

Søk i bloggen