torsdag 5. august 2010

Nok en gang blir det sol og 25 grader her i Bergen hele uken!

Norske TV-produksjoner står i fare grunnet streik hos filmmedarbeiderne. "Farmen, "Senkveld" og "X-Faktor" er noen av programmene som kan bli berørt. 

Jeg har familie som jobber i denne bransjen, og det forundrer meg stadig hvordan det jobbes 16 timers dager uten kontrakter og uten at man vet hva man får betalt. Av og til får man inntrykk av at man snakker med en industriarbeider fra Kina, mens den man snakker med i realiteten jobber for store, norske mediekonsern.

Dette er tydeligvis normalt enten man lager TV-serier, filmer eller musikkvideoer. Leder Leif Holst-Jensen i Produsentforeningen erkjenner at det er tøft å jobbe frilans i både avis og tv, men kjenner seg ikke igjen i framstillingen.  Han mener at det eksisterer arbeidskontrakter, de er bare ulike fra sted til sted. Det stemmer sikkert Leif, men du glemte å nevne det faktum at dere glemmer å DELE ut kontraktene, eller å få noen til å signere dem.


En ryddig bransje er alle tjent med, samtidig vil det høyst sannsynlig bety dyrere produksjoner. Forbered dere på en reversering av reklametid vs. sendetid. Fra nå av blir det 30 minutter reklame og 5 minutter program. Alle programledere, inkludert nyhetsopplesere, vil få på seg drakter i samme stil som fotballspillere med sponsorreklame over hele seg.

Jeg kan se for meg en fremtidig nyhetssending:
"Hei, mitt navn er Siri Lill Mannes, og dette er Statoil-nyhetene. I dag har vi fått vite at oljekatastrofen i Mexicogulfen viser seg å være helt ufarlig, og at olje faktisk er bra for det lokale fuglelivet. Oljen gir ny glans i fjærene, og fisk fanget i området er ferdig marinert - bare å slenge rett i panna(..)"

"(..)en ny uavhengig studie viser at sukker er sunt, bidrar til økt levealder og bedre drag på det motsatte kjønn. Dette var hovedsakene her i TV2, mitt navn er Sturla Dyregrov." Programlederen avslutter med å ta en stor slurk av en flaske Coca Cola, og smiler bredt med kritthvite tenner.

Også har vi værmeldingen til slutt, hvor de melder dritbra vær uansett, samtidig som værmelderen står i bikini og spiser Diplom-Is.   "Nok en gang blir det sol og 25 grader her i Bergen hele uken, så det er bare å løpe i butikken og handle sommertøy, H&M har 50% på alt!"

Har du sympati med alle som jobber i TV-bransjen, eller ser du bare på NRK uansett?

Relatert artikkel: Kan bli full tv-streik (Dagbladet)
Foto: Dagbladet, TV2

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen