mandag 2. august 2010

Starcraft 2: En trussel mot menneskeheten?

"Starcraft2 var verdt å vente hele 12 år på", sier Dagbladets anmelder. Det som er enda mer fascinerende enn at Blizzard har brukt 12 år på oppfølgeren, er at det finnes tusenvis av bleke ungdommer der ute som har spilt det opprinnelige Starcraft kontinuerlig siden 1998.

De var hvertfall ungdom når de begynte å spille, nå har vel de fleste passert 20 får vi tro. De bor naturligvis fortsatt hjemme, og de spiller fortsatt StarCraft. Noe de har gjort uten stopp siden slutten av nittitallet, kun avbrutt av dopauser. For ikke å glemme påfyll av pizza og cola.Man kan spørre seg hvorfor StarCraft er tillatt, all den tid  hasj og heroin er forbudt. Man får kjøpt egne tskjorter med "I didn't choose StarCraft, StarCraft chose me" - hvilket antageligvis stemmer bra med følelsen mange av de avhengige sitter med. Men noen få, som mødre eller øvrig familie har klart å dra vekk fra PCen lenge nok til å få tvangsinnlagt, de har blitt kvitt avhengigheten sin. Men hva nå?

..Han går der ute i blant oss, ex-StarCrafteren, og lever et tilsynelatende normalt liv, omplassert til et lite tettsted ute i distriktet. StarCraft er bare et fjernt minne.. Internett og PC har han selvfølgelig ikke lov til å ha, så han skal unngå fristelser. Men så en dag fanger han opp noe i øyekroken, der han står i kassa på nærbutikken..

Der! På forsiden av Dagbladet.. St.. StarCraft! De skriver om StarCraft.. TO!?! HAR STARCRAFT 2 KOMMET? JAAAAAAAAAAAAAAAAA! MÅÅÅ HAAAA!! 


Scenen som utspiller seg de neste minuttene er så stygg at jeg nøler med å gjengi den.

Nerden gjenopplever den fantastiske rusen fra tusenvis av timer foran skjermen i løpet av det lille sekundet det tar ham å registrere ordet "StarCraft" i avisstativet. Øynene hans gløder. Høyrehånden krøller seg rundt en imaginær mus, pekefinger og langefinger begynner å vifte opp og ned så fort at de knapt er synlige. Et forferdelig smil brer seg i det kvisete ansiktet hans.

Så forvandles han..til et monster..

Han sparker resolutt ned den gamle dama som står foran ham i køen så gebiss og gåstol fyker hver sin vei. Deretter hopper han over disken og skaller ned ekspeditøren mens han hyler som en mentalpasient. Han river opp kassa, grafser til seg det han finner av penger og er ute av butikken før ekspeditøren treffer bakken.

Den gamle damens siste krampetrekninger kan identifiseres ved hjelp av svake krafselyder fra tøflene, som såvidt høres over summingen fra airconditionanlegget i butikken. Et par enslige pengesedler seiler sakte ned over kassa i det ekkoet fra guttens krigshyl sakte svinner hen...MÅÅÅÅ KJØØØPE STAAAAAAARCRAAAAAAAAAAFT!

Starcraft 2: Wings of liberty: Terningkast 6
Pluss: Bunnsolid flerspiller, variert historiedel
Minus: Svakt avhengighetsskapende


Anmeldelse i Dagbladet 
Anmeldelse i VG

11 kommentarer:

 1. felleskjøpet selger ikke aviser, og som regel ligger felleskjøpet i byer og ikke på bygda :P

  SvarSlett
 2. Rettet til "nærbutikken", bra noen følger med. ;)

  SvarSlett
 3. meget bra språk, jeg lo hele veien. LAg bok om figuren plz.

  SvarSlett
 4. Takk for det, Anonym - skal vurdere bok! ;)

  SvarSlett
 5. Haha genialt innlegg! Huff jeg kjenner meg igjen i beskrivelsen:

  "Nerden gjenopplever den fantastiske rusen fra tusenvis av timer foran skjermen i løpet av det lille sekundet det tar ham å registrere ordet "StarCraft" i avisstativet. Øynene hans gløder. Høyrehånden krøller seg rundt en imaginær mus, pekefinger og langefinger begynner å vifte opp og ned så fort at de knapt er synlige. "

  Potensial til å utvikle en skikkelig fin karakter her ja!

  SvarSlett
 6. Hehe :) Kanskje han dukker opp igjen neste gang et storspill lanseres ;)

  SvarSlett
 7. Hvem faen tror du at du er som kan gå ut og dømme noen bare fordi de har en hobby? Og sammenligne et teknologisk fenomen som starcraft 2 med dop og andre stoffer som bevisst skader oss mennesker fysisk forteller meg bare hvor trang den lille boksen du sitter inne i egentlig er.

  Tør gjette at du er en sånn type som hakker på mennesker som ikke er som deg, du mener jo sikkert at du selv tilhører eliten og alt.

  Ta for deg noe fornuftig å gjøre istede enn å sitte her og bruke den korte tida du egentlig lever til sånt tull! Gå ut og gjør noe fornuftig som dugnads arbeid eller noe annet som ganger samfunnet bedre.

  SvarSlett
 8. Anonym: Oisann, traff vi et ømt punkt? Eller har vi rett og slett glemt selvironien hjemme i dag? :)

  Selvfølgelig hører jeg til eliten. Men nå har jeg ikke tid til å skrive lenger svar, jeg sitter og spiller Starcraft skjønner du.

  SvarSlett
 9. Jeg ser ironien, men fortsatt og sammenligne herion og starcraft..
  Kunne heller ha kjørt på noe annet mindre ekstremt.
  Av spillet får man faktisk bedret noen evner, handle kraft, ta valg og litt sosiale egenskaper hvis man kommer i rett miljø.

  Eliten er egentlig bare et annet ord for får alt av pappa, syspunkt på politikk og innvandring er forvrengt og jeg har ikke ekte handle kraft fordi alt har skjedd for meg.. aka. man er et nakent menneske, uten de korrekte egenskapene man trenger i den virkelige verden.

  Ellers et bra(greit) skrevet innlegg.

  OG SVAR FULT UT PÅ KOMMENTARER SOM KOMMER AV LESERE, hvis ikke må vi finne fram "nøtteknekkern".

  SvarSlett
 10. Ja du, siste anonym - nøtteknekkeren vil vi jo ikke ha besøk av. Håper derfor du finner mitt svar tilfredsstillende.

  Jeg synes jo sammenligningen med heroin er veldig fin - en blek tenåring som går krumbøyd bortetter etter å ha sittet i samme stilling bak PCen i 10 timer ser nok ikke ulik ut som våre venner på Plata.

  Ellers så pleier jeg sjelden forholde meg til denne "virkelige verden" du snakker om, så jeg falt litt ut når jeg leste din definisjon av Elite. Når jeg sitter i privatjeten så er det litt vanskelig å relatere seg f.eks til sutrekopper som klager over at de ikke får svar når de ringer NAV.

  Klipp deg og skaff deg en jobb, liksom. :)

  SvarSlett

Søk i bloggen