mandag 13. september 2010

Skjeletter i skapet

Foto: Scanpix
Flere biskoper er bekymret for at Märtha skal plage de døde på Sola i Stavanger. Det er kjedelig nok å være død om du ikke skal bli pratet hull i hodet på av en flokk skrullinger som tror de kan snakke med engler også.


Og hvis du er litt grei og tar deg tid til å snakke med de, så viser det seg jo stort sett at det ikke er deg de vil snakke med uansett. De fleste mannlige spøkelsene har ikke nok fingre (de har ingen) til å telle alle gangene de har hørt "Er det deg bestemor?" når de har blitt påkalt av en eller annen gråtkvalt stakkar. Da er det jo fristende å svare at "Nei, men si fra hvis du ser henne - er en stund siden jeg så et skikkelig kvinnfolk sist!"

Märtha og kompani har sluppet en pressemelding hvor de presiserer "Vi har full respekt for de normer og sannheter som gjelder i våre trossamfunn." Det var liksom ikke nok med masse engler og døde folk, er det flere sannheter også nå plutselig? Håper jeg får et barnebarn eller noe som sier like mye rart som Märtha etter at jeg er død, så kan jeg vri meg i graven av og til. Det må jo være ubehagelig å ligge i samme stilling i årevis av gangen.

Det er uansett en lettelse å vite at det ikke er noe stress for andre å snakke med deg selv om du er død. Er jeg heldig kanskje noen spør etter meg også? Eventuelt får jeg bare late som..

"Er deg deg bestemor?" 
"Hvem skulle det ellers være? Og hvorfor pokker har du ikke ringt før?" (sagt med tilgjort, lys stemme)


Tror du at spøkelser og engler finnes, og burde de hatt stemmerett?


Relatert artikkel: Blir ingen kontakt med døde (VG), Lover å ikke ta kontakt med døde (db)

9 kommentarer:

 1. Det morsomme er at noen spøkelser er mere akseptert enn andre.
  Voksne mennesker med liksomvenner er livsfarlig!

  SvarSlett
 2. synes det er hylende komisk at hele kristennorge nå panisk forsikrer oss om at å gå i dialog med åndene til usynlige vesenser IKKE er noe de driver med!
  Tvert imot er slikt direkte uforenlig med kristendommen, sier biskop Olav Sjevesland. Akkurat..! ;-)

  SvarSlett
 3. De døde lever ikke. Bibelen stiller døden og livet opp som kontraster: «Syndens lønn er døden, men Guds nådes gave er evig liv.» (Romerne 6: 23) Bibelen viser at en som er død, er uten bevissthet: «De levende vet at de skal dø, men de døde vet slett ingen ting.» (Forkynneren 9: 5) Bibelen sier hva som skjer når et menneske dør: «Han går tilbake til sin jord. På den dag opphører hans tanker.» – Salme 146: 3, 4, Så selv Bibelen viser at det er umulig å ta kontakt med de døde.De døde “sover” i jorden i vente på en oppstandelse. Link: http://www.watchtower.org/n/t16/article_01.htm ...Guds eksistens: http://www.watchtower.org/n/20070815/article_01.htm Se også JORDEN — det perfekte hjem til høyre i linken

  SvarSlett
 4. Jeg skulle virkelig gjerne vite hvem som melder seg på et slikt kurs for 3000 kroner og hvorfor. Hvis det er mennesker som bare er nysgjerrige på hvordan prinsesse Märtha ser ut, så er det deres penger og ikke noe å bekymre seg over, men hvis det er mennesker som er i en krisesituasjon i livet eller som er psykisk ustabile, har jeg store betenkninger om dette er riktig. Hun kan sikkert skade slike personer, og å tjene penger på slike stakkars mennesker er helt forkastelig.

  SvarSlett
 5. Bra skrevet Thorbjørn. Til deg som spammer Watchtower. Jeg har på følelsen at du prøver å sammle bonuspoeng til den siste flyturen. Er det riktig? Synd jeg ikke får klemme foten deres i døra lenger.

  SvarSlett
 6. ....ALLE relgøse mennesker er enten idioter/indoktrinerte eller har en logisk brist.
  Syner det er flott jeg, at hun driter seg ut og viser hvor latterlig relgion faktisk er.
  @Tora Synes ikke det glør så veldig mye hun er jo helt klart klin gærn selv. At ande loka mennesker hører på henne er heller ikke så farlig.
  For er de idiotiske nok til å tro det de får servert hadde de nok drevet på med noe lignende uansett.

  SvarSlett
 7. "Jeg har på følelsen at du prøver å sammle bonuspoeng til den siste flyturen. Er det riktig?" Nei, det er ikke riktig. Jeg prøver å hjelpe oppriktige til å få en rett forståelse av Bibelen.Det er jo et religiøst tema som blir diskutert her, så det er viktig at folk kan ha muligheten til å se hva Bibelen virkelig lærer. Og mange plasser blir vi tatt godt imot i folks hjem.

  SvarSlett
 8. Det er hyggelig at vi får innspill både fra religiøse og skeptikere her på bloggen, takk for innspill alle sammen :)

  SvarSlett
 9. Hahaha. Hvis det er noen som ikke ser hva Bibelen lærer, så er det de som tror på den. Gud er den virkelige onde kraften, mens Satan er oppvigleren mot tyranniet, som ønsker å gi kunnskap og frihet til alle sammen. Alt det som ses på som ondt er egenskaper som Gud viser i fleng, særlig gjennom hele det gamle testamente. Vi vet heller ikke at Gud har skapt verden, bare at han "tilsynelatende" har sagt at han gjorde det. Er det Gud som egentlig er Satan?

  Også er det noen som tror fordi de har sett Gud, eller engler, og de har snakket med dem, men de glemmer å ta i betraktning at Satan er forkledningens mester, likevel mener de at de ville ha merket forskjell, men hvis Satan er en motstander Gud verdig (siden Gud ikke allerede har tilintetgjort han, og også siden han er så opptatt av han), så ikke innbill meg at dere mennesker tror dere kunne verken avslørt eller tilslørt han. Vi er maur. Gud er i oss. Gud er utenfor oss. Gud er alt som er. Gud har ingen religion. Religion er dritt og burde utryddes! Slutt mennesker å TRO at dere VET at det finnes EN sannhet. Fuck off! Go subjective!

  SvarSlett

Søk i bloggen