torsdag 28. oktober 2010

I hvilken grad bør folk beskyttes mot seg selv?

You bloggin' to me?
Mette Hanekamhaug vil oppheve forbudet mot proffboksing i Norge, og har selv bokset aktivt i mange år. 

Når man blogger om nyheter, er man til en viss grad avhengig av ..nyheter. Tidvis er det ekstremt lite festlig å skrive om, andre dager dukker det opp en nyhet hvor man ikke vet helt hvor man skal begynne. Om det er forårsaket av ujevne nyheter eller ustabile bloggforfattere er åpent for diskusjon.

Når man leser denne nyheten må man først fnise litt over at folk kan gå rundt og hete "Hanekamhaug". Da tenker man sånn haha, Hanekamhaug... Hanekam..haug. så blir latteren litt nervøs når det går opp for deg at folk som ikke bare klarer å samle opp så mange hanekammer at det blir en hel haug, men gjør dette såpass jevnlig at de tar det som etternavn (drit-lang-setning-må-bare-trekke-pusten), er sannsynligvis over middels voldelige og burde kanskje ikke tulles med offentlig.

Men så slår du det fra deg, og tenker at haha, hun spjælingen der er vel neppe noe å være redd for. Men så kommer du på at du akkurat har glemt at du sitter og leser en artikkel om at nevnte Hanekamhaug har drevet med proffboksing i flere år. Hukommelsen din synes deretter det er et passende tidspunkt å minne deg om at Hei, var det ikke en som kalte deg kylling på ungdomskolen? Hva mente han egentlig med det? Men kyllinger har vel ikke hanekam tenker du, og heldigvis vet ikke Hanekamhaug om den kyllingepisoden hvertfall. Før nå da.

Etter å ha roet nervene litt er det fristende å le litt av at Ole "Lukkøye" Klemetsen kommer med følgende uttalelse:

"Ola Nordmann må våkne opp og ikke være huleboer lenger."

Helt enig, tenker jeg - hei vent nå litt. Så leser jeg avsnittet en gang til, og forstår at den uttalelsen var ment som et argument FOR og ikke mot proffboksingen. En proffbokser ber om å få legalisere boksing, og kaller motstanderne mot boksingen for huleboere. Det er jo dritmorsomt! Helt til man begynner å lure på hvorfor han egentlig har kallenavnet "Lukkøye", og etter en tur på Wikipedia finner ut at han har gått 51 tungvektkamper og bare tapt 6 av dem. Virker som en veldig sympatisk type, Ole.

Uansett, det underliggende temaet bak denne nyheten (og muligens dette blogginnlegget, det er i så fall første gang jeg har skrevet et innlegg med så seriøse undertoner at det har eksistert noe underliggende tema, så det er vanskelig å være sikker) er jo hvorvidt folk skal få drive på med hva de vil.

All den tid det er lov til å hoppe ut av fly fra 10,000 meters høyde eller sette utfor en fjellskrent i 80km/t med slalombriller og topplue som eneste beskyttelse kan man jo lure på hva som er så farlig med å bokse litt. Boksere har jo den fordelen at de potensielt kan forsvare seg mot dårlige kommentarer fra eplekjekke blærumsoss eller ufine bloggere på byen også.

Bør farlige sporter forbys? Og bør det være en maksgrense for antall ord i én setning?

Relaterte artikler: Hanekamhaug klinker til (vg), Vanvittig å tenke på at jeg er kriminell i Norge (vg)
Foto: NRK

3 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Haha! Du skriver så bra!
    Inntil jeg har gjort meg opp en kanskje fornuftig mening om proffboksing og hanekamhauger, vil det være min eneste kommentar her.

    SvarSlett

Søk i bloggen