fredag 22. oktober 2010

Janteloven nok en gang, godt skjult bak en dose kvinnesak

Inga Marte trenger din formueskatt
Inga Marte Thorkildsen er lei rike menns syting, og mener skattelistene viser at det fortsatt er gigantiske forskjeller på hva menn og kvinner får betalt.

Kjære Inga Marte, jeg tror vi må se litt nærmere på logikken (?) din her. Først ser du på de som tjener mest i hele Norge og konkluderer med at de er menn. Deretter ser du på din egen lønn, konkluderer med at du er kvinne, og trekker så slutningen at det er gigantiske forskjeller på lønna til kvinner og menn. Joda. Jantelov-alarmen min blinker som fasaden til et horehus, men ok, fortsett.

Videre resonnerer du at hvis vi fjerner formueskatten, vil vi øke forskjellene på kvinner og menns inntekt. La meg se, hvis vi fjerner en prosentbasert skatt som alle betaler, vil forskjellen på hva de rikeste og de fattigste sitter igjen med etter skatt øke. Vanskelig å motsi deg der.

Men så var det dette med årsakssammenheng da. At det er få kvinner på topp 10, er ikke det fordi det er få kvinner i de yrker og stillinger som gir de høyeste lønningene? Da hadde det vel vært interessant å finne årsaken til det da? Kanskje du kan hjelpe meg Inga Marte. Er det slik at kvinner ikke er å finne i disse stillingene fordi menn betaler formueskatt? Hm, skeptisk. Eller har jeg misforstått deg, ønsker du ikke likestilling likevel? Vil du bare at de rike skal tjene mindre, og bruker likestilling som et hendig virkemiddel? Er det slik at formueskatten bidrar til å øke lønningene til kvinner, eller hjelpe de inn i høytlønnede yrker? Ikke det nei. Hjelper dette i det hele tatt kvinner på noen som helst måte?

Jada, svarer Inga Marte kjekt. Er det noe vi vet, så er det at kvinner er ekstra avhengig av å ha en sterk velferdsstat. Det er et flertall kvinner som jobber i velferdsstaten og som mottar ytelser fra staten, sier Torkildsen. Da sikter hun naturligvis til 99% av kvinnene her i landet, altså de som enten jobber som sykepleiere eller er trygdede.

Men vil ikke kvinner også nyte godt av at menn får skattelettelser, spør Dagbladets reporter. Da svarer Torkildsen at joda, noen kvinner vil selvsagt det. Nå tenker Inga Marte på de tre-fire kvinnene her i landet som faktisk tjener penger selv, eier et hus eller har spart seg opp noen grunker. Hun avslutter med å presisere at det viktigste er at kvinner tjener godt på selvstendig basis. Det er jo viktig at kvinner ikke skal være et vedheng til mannen. Hmm.. Nå blir jeg forvirret igjen Inga Marte.

Det er viktig for deg at kvinner tjener godt på selvstendig basis, og at de ikke er et vedheng til mannen. Samtidig ønsker du at rike menn skal betale formueskatt, og begrunner det med at staten skal ha råd til å betale ytelser til.. kvinner? Skal du krangle deg inn i norske styrerom må du nok først ringe Cappelen leksikon og overtale de til å fjerne bildet de har lagt ut av deg under Selvmotsigelse.

Du kan altså ikke tenke deg at det er spesielt mange kvinner som har noen glede av at formueskatten forsvinner, men statsstøtte, det trenger nok de fleste. Unnskyld at jeg avbryter, men nå fikk jeg akkurat en beskjed inn på øret her:  Hvis dere jenter fortsetter å gå rundt og synes synd på dere selv, så er det ingen som ansetter dere i direktørstillinger de neste femti årene heller. Det var dette med selvoppfyllende profetier da, Inga Marte.

Rike menn i dress som syter kan nok oppfattes ganske uspiselig. Blonde rødstrømper som syter er ikke spesielt kledelig det heller..

Relatert artikkel: Knuser rike menns våte drøm(db)
Foto: Henning Lillegård

3 kommentarer:

 1. Du bommer litt her gitt.
  "Men vil ikke kvinner også nyte godt av at MENN får skattelettelser, spør Dagbladets reporter.

  Da tenker Dagblad-reprteren på de tre-fire kvinnene som sitter hjemme og steller for mannen, og får mer penger i husholdningsbudsjettet og i "lommepenger" når MANNEN betaler mindre skatt. Det samme gjør Inga Marte.

  Bortsett fra det har du helt rett i at hun er en forbannet, misunnelig, virkelighetsfjern idiot.

  SvarSlett
 2. Funny blog. Må innrømme at jeg nesten ble fristet til å sjekke om bilde av Inga Marte faktisk lå under S for Selvmotsigelse - du overbeviste i alle fall meg.

  Må bare sjekke ut en ting, i setningen din nederst:

  "Hvis dere jenter fortsetter å gå rundt og synes synd på dere selv, så er det ingen som ansetter dere i direktørstillinger de neste femti årene heller."

  Du tror vel ikke at denne høna uttaler seg på vegne av alle kvinner? Har ikke noe behov eller ønske for å bli sammenlignet med dette neket her..

  SvarSlett
 3. Hufsa, tro det eller ei - men jeg har møtt en og annen kvinne i mitt liv, og alle er ikke like som Inga Marte. Så du og mange med deg er helt sikkert en framifrå dame Hufsa :)

  Jeg er erfaringsmessig bare halvseriøs uansett hva jeg skriver om, dog kan det være noe utydelig hvilken halvpart som er seriøs. :)

  SvarSlett

Søk i bloggen