fredag 1. oktober 2010

Journey to the dark side får en ny betydning på Gliese

Beware of the Dark Side
"(..)But beware of the dark side. Anger, fear, aggression; the dark side of the Force are they(..)"

Det blir nok mye mobbing av gutta på skyggesiden når gjengen på siden med konstant lys får lasta ned en kopi av Star Wars.

Bright light, bright light!
Hva jeg snakker om? Jo, astronomer har oppdaget en beboelig planet ca 20 lysår fra jorda. Flere forskere er overbevist om at det er liv der, og de kan verifisere det blant annet ved å se om det er både oksygen og metangass i atmosfæren. Sagt på en annen måte, hvis noen på Gliese 581g promper, så kan vi se det! Men det er jo ikke sikkert at de ønsker å bli oppdaget. Alle bare "Shit, they're on to us. No more beans for breakfast!" (alle aliens snakker forresten engelsk)

Gliese 581g har imidlertid et lite issue. Den snurrer ikke. Det vil si at den ene siden alltid vender mot den lokale sola. Folka der er nok brune hvertfall, kan ligge på stranda 24 timer i døgnet. Dog litt vrient å være tenåringsforeldre:

"Hey kids, don't stay out too late now!"
"Don't worry, Mr. Parker. I'll have your daughter back before sunset."
"That's a good boy..Hey, wait a minute!"

Så har vi baksiden av planeten da.. Der er det bekmørkt døgnet rundt. Er nok høye boligpriser i skjæringspunktet mellom lys og mørk side, alle vil bygge akkurat på streken så de kan ha soverommet på den mørke siden, og terrassen på solsiden.

Helt over på den mørke siden er det derimot mer slitsomt å være eiendomsmegler. Ser for meg når megleren skal begynne å skrive prospektet. "Flott villa med masse morgensol...ehm, nei dette funker ikke. Skal vi se. Vestvendt balkong...argh! Panoramautsikt over fjord...Faen!!!"

Sikkert ikke så opptatt av mote der heller:

"Hey, check out my new sneakers!"
"Wow, they look great man!"
"Thanks, you really think so?"
"Hard to tell dude, I can't see shit!"

Blinde tiggere får vel neppe noe særlig med sympati heller, det er jo ingen som ser noe likevel.

Uansett, jeg var i det kreative hjørnet i dag, så jeg har forsøkt å lage en tegning av hvordan jeg tror det ser ut på den mørke siden av Gliese 581g. Håper dere liker den, jeg ble ganske fornøyd selv!Foto: AP, layoutsparks.com
Relaterte artikler: Har funnet planet mennesker kan bo på (vg), If there's life, how do we find it? (msn.com)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen