søndag 10. oktober 2010

Romperyttere og flatbankere! Smak på ordene..

Jeg vet ikke helt hva homser er, men pappa sier de suger..
Homoparaden i Serbia møter sterk motstand i Beograd akkurat nå: Demonstranter kaster brannbomber og brostein mens de roper "Død over homofile!". Politiet svarer med køller og tåregass.

Homofile. Homser. Romperyttere og flatbankere. Smak på ordene. Smak på tanken. Ekle gamle menn og skitten, opprørsk ungdom som stikker tissen sin i hverandre. Hva er reaksjonen din? Du rynker selvsagt på nesa. Du vemmes. Du kan like gjerne innrømme det med en gang.

Denne vakre søndagen, her i vårt kjære Norge går disse menneskene fritt rundt på gaten. En far triller sitt lille barn i en søt, gammeldags barnevogn langs Karl  Johan. I motsatt retning kommer det en homse gående. Ingen vet at han er det, ofte kan man nemlig ikke se det utenpå. Det skitne blikket hans finner familiefaren. Kler av ham. Han tenker... TANKER. Hadde mannen med barnevogna visst hva som foregikk i hodet på romperytteren, hadde han uten tvil viet resten av denne søndagen sittende i  dusjen. Han hadde sittet sammenkrøket, mens ujevne stråler med kokende vann forgjeves forsøkte å vaske av ham følelsen av overgrep.

I dag, i USA, får ikke åpent homofile tjenestegjøre i militæret. "Don't ask, don't tell", sier våre amerikanske venner. I dag, i et land mye nærmere enn USA, får en mann en brostein i bakhodet. Styrken bak kastet er drevet av religion, av bibelen, av hat. Han er sannsynligvis overbevist om det selv, men forhåpentligvis tar han feil når han sier at styrken bak kastet er drevet av Gud. Mannen som kaster er en av mange som i dag demonstrerer mot homofile i Beograd. I dag, her i vårt land, sitter mange av dere og leser den første delen av dette innlegget og nikker på hodet. FY FAEN tenker dere, så jævlig ekkelt! La oss prøve et avsnitt til.

I dag, i vårt kjære Norge, står en far med sin lille datter i en gammeldags barnevogn. Han venter på grønn mann i krysset mellom Karl Johan og Kongens gate. Titter på menneskene rundt seg. Får øye på to gutter som står tett inntil hverandre på den andre siden av gata. Hendene deres er knyttet hardt sammen, som et kjærestepar. Lyset er fortsatt rødt. Mens mannen står og betrakter de to guttene, funderer han på om samboeren hans Erik husket å kjøpe flere bleier i går. Han nikker og smiler til guttene, før han løfter ansiktet mot himmelen og nyter den svake varmen fra en synkende høstsol.


Innenriksminister Ivica Dacic kaller homoparaden en «test» for Serbias demokrati. Beklager Ivica, jeg tror dere strøk denne gangen. Dere får prøve igjen neste år. Vi prøver hvert år her hos oss. Vi liker å tro at vi blir litt flinkere hver gang.


Foto: Scanpix
Relaterte artikler: Opptøyer under homoparade(db), Bensinbomber mot homoparade (vg), Nordmenn i Beograd (vg), Bensinbombe mot gay pride (ap)

7 kommentarer:

 1. Det var ikke 10 000 mennesker som protesterte mor homofile i dag, det var langt færre, men dessverre var de veldig godt organisert og forberedt. Jeg sier det bare for sannhetens skyld - man kan ikke si at Serbia ikke er et dypt homofobisk samfunn, det er nettopp det.

  SvarSlett
 2. Merkelig.. vanligvis venter man på nigeriansk kvinne i krysset mellom Karl Johan og Kongens gate, men grønn mann funker kanskje også.

  SvarSlett
 3. Homofile kan være glad i hverandre på samme måte som heterofile.

  SvarSlett
 4. Victoria: det har da ingen benektet :)

  SvarSlett
 5. Neida :)
  Tenkte på det da jeg leste om en kartlegging av homsemiljøet i San Francisco før AIDS-epidemien. 28 prosent rapporterte at de hadde hatt mer enn 1000 sexpartnere, mens 70 prosent hadde hatt over hundre. Ingen lesbiske hadde hatt tusen partnere, og bare 2 prosent hadde hatt så mange som hundre.
  Det er forståelig at folk kan mislike homofile. Men alle homofile er ikke like promiskuøse, og hadde kvinner vært like interesserte i tilfeldig sex som menn, hadde nok antallet sexpartnere for heterofile vært en god del høyere.

  SvarSlett

Søk i bloggen