søndag 3. oktober 2010

Se opp for folk med skjegg ved eiffeltårnet!

Ingen skal stjele eiffeltårnet på min vakt
Amerikanske statsborgere vil i dag bli bedt om å være ekstra årvåkne og se opp for terror når de besøker europeiske land, og spesielt knutepunkter og turistmål. Det sies ikke noe spesielt om nøyaktig hva de skal se opp for. Men amerikanere flest er jo oppegående, så de vet at hvis de ser noen med langt skjegg og turban så er det et sikkert tegn på at noe skummelt er på ferde. Hvis de går i pysj og sandaler i tillegg, så er det bare å legge beina på nakken med en gang.

Det er riktignok viktig å bevare roen og ikke bli altfor hysterisk da. Men hvis noen for eksempel roper "Dø, vantro hunder!" eller "Jeg har en bombe", kan det jo alltids være greit å følge litt med. Dette er dog kun en "travel alert", som visstnok ikke er så alvorlig som en "travel warning". I dag foreligger det en travel warning for reiser til blant annet Afghanistan, Kongo, Irak og Somalia. Mulig jeg må revurdere min tidligere påstand om at amerikanerne er oppegående, hvis de trenger tips fra myndighetene for å legge ferien utenom disse landene.

"Kjære, hva tror du? Skal vi reise til Irak eller Somalia i år? Mallorca er jo sooo last year"
"Somalia? Er det i Europa?"
"Nå må du ikke tøyse, kjære. Husker du ikke vi så den derre Black Hawk Down for ikke så lenge siden, den var jo fra Somalia."
"Jaa, giid! Somalia, nå husker jeg filmen. Der snakket jo alle engelsk nesten, så det er jo praktisk. Der er det masse søte negerbarn også! Dit drar vi!"

Unnskyld, kan du veien til stranden?

Foto: ap.
Relatert artikkel: USA advarer mot Europa (vg)

2 kommentarer:

Søk i bloggen