mandag 4. oktober 2010

VOSS kildevann dekket av is (hvertfall om vinteren)

Vannet vårt ruler!
VOSS raser mot dokumentaren TV2 viser om "kildevannet" deres i kveld, og hevder det spres feilinformasjon. 
Jeg har litt problemer med å se problemet..hm, en av mine bedre setninger! Anyhow, det er jo litt sånn krangling om ord og definisjoner dette her. Alt vann er vel strengt tatt kildevann, i den forstand at det kommer fra en kilde? Og alt vann er jo flaskevann så lenge det er på en flaske!
Dokumentaren er laget av Per Christian Magnus (når du har tre fornavn og ingen av dem er Ronny, da vet du at du er rik), og falt ikke i god jord hos VOSS. Altså, ikke noe vondt om de som heter Ronny. Du kan være rik hvis du heter det også, hvertfall hvis du tilfeldigvis har ranet en bank nylig. Navnet skjemmer ingen. But I digress...

Det er artig å høre sjefen for VOSS, Rune I. Fløgstad prøve å (bort)forklare seg. Det er da aldeles ikke de som bruker kranvann, det er folka som er koblet til det kommunale vannverket i nærheten som er så heldige at de tilfeldigvis får VOSS-vann rett i springen!

På en litt sånn bruktbilhandleraktig måte så har han jo forsåvidt rett. Men det er jo en bra forretningside. Vi kan alle starte som kildevannprodusenter i vårt eget kjøkken!

Når det er sagt, så forstår jeg ikke helt hvorfor noen bryr seg om hvor vannet kommer fra. Med referanse til nedenstående test er det jo ikke en kjeft som smaker forskjell uansett. De rike og vellykkede kjøper VOSS fordi flaska ser kul ut koster masse. Det gjør den jo fortsatt, så dette går nok fint, Rune. Se videoen under, verden vil bedras!


Relatert artikkel: Raser mot påstander (vg), Mattilsynet ber voss bytte navn (db)
Foto: Voss of Norway / Espen Braata

18 kommentarer:

 1. Den gangen Deli de Luca begynte å selge vannet "billig" anmeldte PCM dem for å ødelegge merkevaren: "VOSS skal være dyrt -- det er en del av luksus-pakka vi selger." Heeelt uten ironi eller noe som helst. Og folk kjøper det ... PCM har egentlig skjønt det: verden vil bedras!

  SvarSlett
 2. Patetiske TV2...

  Helt utrolig at TV2 bruker penger på å sverte Voss of Norway.

  Kan ikke se at Voss har gjort så mye galt, men sitter å ser på reportasjen på TV2 nå, og det virker som Voss er internasjonale kriminelle på linje med diamantsmuglere eller menneskesmuglere.

  Helt utrolig vinklet reportasje.

  Ser at reportasjen er vist i mange vestlige medier allerede, blant annet Bild Zeitung i Tyskland. Er TV2 heldige, må de dypt umoralske vann-selgerne i Voss of Norway legge ned driften.

  Håper TV2 setter intensivt søkelys på den umoralske og samfunnsskadelige lakseindustrien i norge, eller Telenors kapitalistiske rovdrift i U-land, eller Statoils påkanten satsting i Midtøsten.

  Så om noen år er Norge uten arbeidsplasser, men med en utrolig ren og plettfri moral.

  Hilsen tidligere TV2 seer.

  SvarSlett
 3. Hehe, ja dradd frem mye raringer. En utakknemlig afrikaner som er mot bistand har de funnet også. "Det er fornærmende at folk kommer hit med 50,000 dollar og fikser vann til oss"

  Selvfølgelig er det mange firmaer som gir bistand for å få goodwill, men det kommer da fortsatt afrikanerne til gode? Eller?

  SvarSlett
 4. TV2 greier igjen å laga storm i eit vassglas!

  SvarSlett
 5. Har ikke sett dokumentaren - men jeg blir litt lei all verdens surmulig. Det har blitt sagt på en annen blogg: "For det å selge vann på flaske til blodpris er ganske sykt." Ja er det det? Da er vel hele kosmetikkbransjen mye sykere. Gjennom glansbilder får de verdens forfengelige til å bla opp vanvittige beløp for billig sprit tilsatt litt fargestoffer i fjong innpakning. Men det liksom akseptert.

  En ting skal Voss ha - de har klart å bygge opp en internasjonal merkevare - ikke mange som klarer det. De har også klart å skape noen arbeideplasser i et grisgrendt strøk.

  Vannet er helt frivillig å kjøpe - so what's the fuzz? Vannet er vel ikke dårlig?

  Selv drikker vi vann fra springen. Men Voss må gjerne ha suksess for meg. Må vi på død og liv sitte på våre høye hvite hester og kose oss med å finne negative vinklinger slik vi kan få tatt knekken på slike initiativ?

  Akk ja.

  SvarSlett
 6. Hva feiler med dere, folk? Vann kommer fra en vanlig kommunal vannpumpe ved en middels ren innsjø (ved togvei) - den er ikke LIK vann som man får på kjøkkenet der nede, DEN ER DEN VANNEN.
  Nå dere alle stiller dere i kø for alt mulig økologisk trampeklatt så det viktigste her er ikke den j.. vannen som er helt vanlig vann - og - derfor grei for å drikke uansett pris. Villedende markedsføring og internasjonal bløff - I mean, who cares. De blir tatt før eller senere -
  men viktig er hvordan vann i flasker ferdes nå rundt i verden - hvilken forurensing uten grenser.Plast, biler, båter - en uendelig kø av avfall som skapes for at en ofte faktisk ganske så fattig snobb skal drikke litt kjøkkenkrana-vann.
  Jeg mener, det er noen steder i verden flaskevann er forbudt, og det er ikke for ingenting.Men et forbud skaper bare etterspørsel. Det som hjelper er å få sette vannflaske-sugere i samme bås med røykere. Det skal være flaut å stå med innkjøpt vannflaske i hånda i de stedene i verden der vi ha masse rent vann. Ikke forbudt - men flaut.
  At offentlige etater oppfordrer folk ikke å bruke flaskevann er helt ok.
  Kjøp den inn lokalt, i store avkjølte vannbeholdere, og vær normale tenkende mennesker .

  SvarSlett
 7. Vichy (By i Frankrike) har en kilde og det selges Vichy vann i hele Frankrike og muligens andre europeiske land, men hvis du er der kan du selv fylle opp tomgodset ditt da de har springer midt i landsbyen og de som bor der får sikkert vannet i springen. Det var ganske salt for min smak og absolutt ikke hjemmevann. Når det er sagt liker jeg hjemmevannet mitt og fyller gjerne opp ei flaske når jeg skal ut da jeg ikke liker vannet fra andre steder. Jeg har kun smakt kulsyreholdig VOSS-vann så jeg kan ikke si noe om det, men hva er problemet egentlig med at vannet er tilgjengelig i krana der det kommer fra?

  SvarSlett
 8. Jeg reagerte mest på denne setningen i grunn:
  "I dokumentaren hevder Magnus at Voss-vannet slett ikke er så eksklusivt som markedsføringen tilsier."
  Å nei, sier du det Per Christian Magnus. Så reklamen er altså villedende? Hmm... Gjelder dette annen reklame også mon tro? Eller er det bare Voss-reklamen?

  Gravejournalistikken i Norge sliter for tiden, i alle fall er det tydelig at TV2 ikke klarer å grave dypt nok. De bare pirker litt i overflaten.

  SvarSlett
 9. Bra jobbet TV2, stikk kjepper i hjulene på en av få Norske eksportsuksesser.

  SvarSlett
 10. Drit i hvor vannt kommer fra da!!! De selger en merkevare! Akkurat som designere putter merket sitt på HELT vanlige t-skjorter og selger dem i dyre dommer, mens du kan få den samme på HM for 50 kr. Godt noen har forretningssans spør du meg.

  SvarSlett
 11. Miljø-Anonym: Ja, det er et gyldig argument at det ut fra et miljøhensyn er lite gunstig å sende flaskevann rundt halve jordkloden til et land som faktisk har drikkendes vann selv.

  Markedsførings-Anonym: Hva mener du, finnes det annen reklame som ikke holder hva den lover også? Nå vet jeg snart ikke hva jeg skal tro lenger! Jeg som trodde jeg var lykkelig, så mye shampo og cola som jeg har stablet opp i boden - men nå føler jeg meg plutselig lurt..

  SvarSlett
 12. Flaut av TV2. Særlig synes jeg det er grusomt hvordan Brundtland ble behandlet. Skulle nesten trodd han var en kriminell som drev med menneskesmugling eller noe. DE SELGER VANN SOM MERKEVARE!! Hva er problemet?? Da må TV2 gå til angrep på alle de andre merkevarer også. Det finnes billige varer, og eksklusive. Produktene er ofte like god, men merkevarene mye dyrere. Dette har med markedsføring å gjøre. Og forretningsteft. Voss of Norway driver med "litt på kanten markedsføring", JA, og du kan også diskutere om bedriften er klimanøytral(transport).

  Voss Foundation tror jeg helt seriøst er interessert i å hjelpe. Syns ikke det er noe gale i at de tilrettelegger vannforsyningssystem til landsbyer i Afrika. Dette er ihvertfall gjort med gode intensjoner, så kan det diskuteres hvorvidt U-hjelp i sin helhet egentlig er bra for Afrika. I privat eller offentlig regi. Å henge ut Bruntland og Voss foundation på den måten er ihvertfall helt latterlig. Håper TV2 får seg en skikkelig på tryne. Patetisk.

  SvarSlett
 13. Joda, fint du dusjer i det. Men ikke glem det å ha rent vann i Norge fra krana er en selvfølge, i andre deler av verden er det så absolutt ikke det.

  Hvorfor spytte på et merkenavn som VOSS som har gitt Norge enormt med gratisreklame? VOSS er et av kjennetegnene til Norge i blant anna USA, hvorfor er det det? Fordi kjendiser har blitt avbildet frivillig og ufrivillig med VOSS vann, med ufrivillig mener jeg snikfotografer som tar bilder når kjendisene ikke ser. I USA har det blitt slik at en del av the american dream er å kunne kjøpe VOSS vann, som et symbol på at du har nådd rikdom.
  Og siden det er godt kjent i USA at VOSS kommer fra Norge, hvorfor ødelegge for en merkevare som gir god publisitet tilbake til Norge, og er en faktor som øker Norges turisme?

  SvarSlett
 14. Bra jobbet TV2, avslør flere slike svindlere i Norge slik at det kan bli satt en stopper for dem.
  Dette er ikke noe annet enn ren svindel, vannet kommer fra en vanlig kommunal kilde og er ikke annet enn vann fra "Oggevatten" som blir kalket hvert år pga gammel sur nedbør.

  Gunnar F

  SvarSlett
 15. Når det kommer overlegne, rike nordmenn valsende inn i et afrikansk land uten tanke på at det er LOVER og REGLER i det landet de kommer til er det kvalmt! Disse brønnene de har lagd kommer noen til gode, det er sant. Men de har ikke på forhånd skaffet seg godkjenning fra regjering e.l. Dermed er de i fare for å lage brønner som "stjeler" vann fra andre steder. vannet går under bakken, og svært få vet hvilke vannårer som henger sammen og hvor mye vann det er der.
  Det er utrolig arrogant å reise til et fremmed land og skalte og valte som man ønsker uten tanke på alle de tørste barna man IKKE ser.

  SvarSlett
 16. Hvis folk er så tette i pappen at de vil betale dyrt for normalt vann på fancy flaske, så gjerne for meg. Ellers har Anonym(10:48) helt rett.

  SvarSlett
 17. "Penn&Teller; Bullshit"-episoden om flaskevann (som skribenten så fint har tatt med et klipp fra)avdekker sannheten om flaskevann generelt. Anbefales.

  SvarSlett

Søk i bloggen