onsdag 3. november 2010

Du har blitt nøye overvåket av USA i ditt eget land!

Ved hjelp av NASA-teknologi kunne USA ta høyoppløselige bilder av Oslo
TV 2 Nyhetene avslører klokka 21 i kveld at tidligere polititopper i lengre tid skal ha drevet overvåkning av norske statsborgere på oppdrag fra USA.

Gruppen har i mange år vært midt i blant oss og overvåket ærlige norske borgere! Flere hundre nordmenn ligger i databasen, så sannsynligheten er stor for at også DU har blitt overvåket.

Pressetalsmannen for den amerikanske ambassaden kan avsløre at de har overvåket en rekke mistenkelige personer, og nevner at eksempelvis damer med gåstol og skatere med skarre-r blir fulgt spesielt nøye med på. Pressetalsmannen poengterer forøvrig at de primært overvåker rotløs ungdom og mørkhudede med mistenkelig god skjeggvekst. Han presiserer også at såvidt han bekjent er det ikke så mange nordmenn i sistnevnte kategori - så da er det vel ikke så farlig? Han avslutter med at de også fokuserer på alle med kort eller langt hår.

I reportasjen TV2 har laget, kan de også avsløre at overvåkingsgruppen har brukt opp til flere datamaskiner i sitt arbeide med å kartlegge nordmenns vaner og ikke minst uvaner. De har også brukt avansert fotoutstyr i form av såkalte "kompaktkameraer". Har du sneket til deg en grillpølse før middag fra Narvesenkiosken ved Nationaltheateret? Da kan du banne på at USA har deg på film, og vil bruke det i utpressingsøyemed ved første mulighet.

Hvis du en regntung tirsdag ankommer jobben og ser en grå konvolutt ligge på kontorstolen din, så vet du hva den inneholder. Et bilde av deg, fråtsende i pølse med ketchup og sennep langt oppover kinnene. Sammen med bildene ligger et kortfattet brev som informerer deg om at hvis du ikke deler firmahemmeligheter med amerikanerne kommer de til å sende bildene hjem til kona. De kunne like gjerne hatt ballene dine i en skrustikke.

Relaterte artikler: Overvåket nordmenn for USA(vg), Tidligere PST-ansatte drev overvåking(db), Flere hundre registrert(db), Ulovlig overvåking av nordmenn(ap), Hemmelig etteretningsgruppe(TV2)
Foto: Asbjørn Olsen / TV2

20 kommentarer:

 1. dette er en SKAM FOR DEN NORSKE STAT!!

  HVIS IKKE VI KAN FØLE OSS TRYGGE I VÅRT EGET LAND, HVOR FAEN SKAL VI FØLE OSS TRYGGE DA??

  jeg er glad at mistenklige personer blir overvåket, men da AV NORSKE MYNDIGHETER. HVA FAEN HAR VI PST FOR?? hvis norge hadde gjort det samme i usa, så hadde usa sikkert bombet norge!

  Nei jeg håper at de norske personene som var med på dette blir straffet, og det hardt. det dem har drevet med er på linje med spionasje!!
  USA har drevet og spanet på norse folk på norsk gjord, er det bare meg eller er dette helt uforstålig!

  SvarSlett
 2. Hallo, her er det snakk om radikale krefter innen det islamske miljøet og eventuelt noen radikale idioter innen SU og partiet rødt. De ønsker anarkisme og uro og det er da klart disse skal overvåkes. Nå er det norsk politi eter ønske fra USa som har stått for det meste av overvåkninge. Normale folk som kan oppføre seg sivilisert blir ikke overvåket.

  SvarSlett
 3. Jeg ser jo ikke problemet... som de fleste er det PØLSESPISING som er det værste, har du ikke noe å skjuel er det ikke noe problem- Man kan ikke spørre om alt, og informasjonen de finner får vi bare satse på er trygg... DU kan iallefall ikke spørre dem hva naboen driver med.@

  La de holde på :-)

  SvarSlett
 4. herregud folkens, dere ser ikke problemet her. DET ER BARE NORSKE MYNDIGHETER SOM KAN OVERVÅKE PERSONER PÅ NORSK JORD.

  Folk som driver med terrorisme, bør bli straffet og det shit hardt. Vi har PST og vi trenger ikke noen trigger happy yankees til å overvåke nordmenn.

  SvarSlett
 5. Siste anonym: Er vi ikke nesten yankees selv da? Snart blir Norge med i EU, og ikke lenge etter blir EU en stat i USA skal du se. :)

  SvarSlett
 6. Lovlig for en utenlandsk makt å registere og listeføre nordmenn I Norge?

  Hvis nordmenn er med på dette er vel det landsforædrei og bør straffes?

  SvarSlett
 7. @thorbjørn....jeg håper virkelig at Norge aldri blir med i EU. Men viss det skulle skje så, så håper jeg aldri europa blir like USA.

  herregud, dem nordmennen som gjorde dette, hva var det dem tenkte på? overvåke egne landsmenn på norsk jord for et annet land....nei, jeg håper at vi får vite alt som har skjedd

  SvarSlett
 8. Siste anonym: Men.. tenk når aliens invaderer oss fra det ytre rom, da kan du angre på at vi ikke stod samlet med USA og resten av verden, men satt her oppe uten forsvar og med postkassen full av nisseluer! Hah!

  SvarSlett
 9. Thorbjørn, vi er i EU, men det står ikke på papiret. Norge er først ut til testing av mange initiativer fra EU disse dager. Sjekk feks ut Ecall. EU vil at norge skal være først ut til å installere sanntids GPS overvåking i alle biler. De sier dette vil redde menneskeliv ved at 112 blir ringt opp automatisk ved en ulykke. Dette er tull. Det skal ikke mye mattematikk til for å skjønne at her er en annen agenda.

  I dokumentet fra EU's egne nettsider kan dere lese, jeg ber dere lese nøye: Saving 2500 lives (i hele EU) per year and reducing the suffering of thousands of families should not be delayed any further. Should the voluntary approach not meet the objective of introducing the eCall service in Europe, the Commission will consider introducing in 2010 new regulatory measures for making the eCall system standard in new type-approved vehicles in Europe, to bring down the cost of the systems and to ensure it is deployed in all European countries. To date, fifteen Member States have signed the eCall MoU: Austria, Cyprus, Czech Republic, Estonia, Finland, Germany, Greece, Italy, Lithuania, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, the Netherlands and Sweden. Three other European countries have also signed: Iceland, Norway and Switzerland.

  Det høres ut som en dårlig amerikansk reklame for et kjøkkenprodukt.
  Uansett - Dette vil si at vi vil bli påtvunget dette snart. Her er linken: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2009:0434:FIN:EN:PDF

  Hauggamle og halvdaue Kissinger, Bush/Obama-administrasjonen, Bernanke, Rockefeller, hele gjengen, har stoor innvirkning på EU. De vil ha ræva di, og de vil øke skattene, overalt, og jevnlig fjernes nasjonene. Det verste er at de fleste nordmenn sier nå “oisann, er det sant? Har de virkelig overvåket oss?”. I mens har noen av oss hatt øynene oppe i flere og sett hva som jevnlig har utviklet seg og som ikke stopper av seg selv.

  Alle vet at USA alltid starter kriger med en arrangert terrorhendelse i forkant. "Ånei, det er for forferdelig til å være sant."

  Oh ved min hale, våkne opp folkens!

  SvarSlett
 10. For meg er det revende likegyldig hvem som overvåker mistenkelige personer her i Norge, så lenge det har preventiv virkning. Dessuten tipper jeg disse "nordmennene" som er blitt overvåket, kommer opprinnelig fra et annet land..

  SvarSlett
 11. Nest siste anonym som ikke vil ha overvåking i bilen: Ser ikke helt poenget her. Før dette er introdusert har vi GPS i mobilen vår alle mann (svært mange har det allerede). Så hvis dette slik du insinuerer er et skjult forsøk på å etablere overvåking av folk så er de nok litt sent ute. Det er da mye enklere å overvåke folk via mobilen.

  Allerede nå blir du ganske nøyaktig triangulert i alle tettbebygde strøk bare ved hjelp av mobilmastene. Så USA vet nok hvor du er allerede, skal du se. :)

  SvarSlett
 12. Du bør ikke være så likegyldig. Det kan komme i mot deg en gang.

  SvarSlett
 13. haha. dette var vel nesten ikke overaskende engang. nå har dem sittet der og plukket ut mulige "radikale" i flere år. så når den arrangerer ett angrep med en blanding av truse og printer bombe. vips så ehar norge fått sitt første alcAida angrep...
  signing out

  SvarSlett
 14. Vi må være takknemelig for at myndighetene tar vår sikkerhet på alvor. Ellers hadde vi vært sprengt i fillebiter for lengst.

  SvarSlett
 15. Ein liten ting som kanskje kan sette dette litt meir i perspektiv.. Det var ingen som egentlig reagerte då myndighetene starta registrere og arkivere div informasjon om befolkningen på 1900 tallet.. MEN, akkurat den infoen gjorde jo ting meget enkelt for Tyskerene då dei invaderte Norge og såg etter jøder.. Ta en kjapp kikk i riksarkivet så hadde en navn, addresse osv. Dette skjedde faktisk..

  Kanskje et dårlig eksempel, kanskje et dårlig poeng, uansett, mi meining er at det aldri er bra med slike register... En må sjå ting an i et større historisk perspektiv - eg har hvertfall problemer med at ei fremmed makt lager slike register over norske borgere

  SvarSlett
 16. Her må jeg si jeg er glad å se gravende journalistikk igjen. Ikke bare det tabloide pisset som vanligvis er å lese i div. nettaviser.
  Så takk til TV2 som får frem slikt til offentligheten.

  Så til diverse Anonyme:

  Og de som med en gang sier at disse ikke er nordmenn, fordi man antar jo at usa kun bryr seg om muslimer. Å uttale seg før man vet sikkert er ikke bra og stigmatiserer med en gang. Hva med høyreradikale elementer?
  Uansett hvilket opphav et menneske har, om det er fra Nord-Norge eller Botswana, har han Norsk pass så er han Norsk statsborger og er en del av det samme samfunnet som deg og meg. At du vil lage klasseskiller mellom mennesker basert på etnisitet eller hudfarge/religion, sier bare litt om deres respekt for både Norsk lov og andre mennesker.

  Og for meg er det nesten verre hvis dette skulle bare være muslimer. Som tidligere nevnt hadde vi lister over jødene i Norge før krigen som hjalp Norsk politi til å samle inn alle jødene og sende dem i konsentrasjonsleirer. Hvis dette viser seg å være basert kun på religion, så må dette føre til krass kritikk av usa og at Norske myndigheter fengsler alle Nordmenn som har vært med på dette. Og alle utlendinger som har vært med for den saks skyld.
  Vil ikke se bort i fra at tilogmed denne hyggelige russeren vi har på besøk kan være av interesse også, dog er han ikke norsk, men det var det flere i miljøet hans som var.

  Men det er fint å se at usa vet å bruke pengene sine på det viktige for dem. 15-20 menn, høyt utdannet, jobb på alle døgnets tider i 10 år? 500.000 før skatt per pers per år = 100 mill hvis det er 20 stykk. Ganske mye penger.

  Men hvis de har 15-20 hos oss, hvor mange jobber da ikke i land som ikke er like vennlige?

  Forundrer meg veldig lite hvis dette er No Such Agency (NSA) som står bak og pøser inn millioner. Må jo takke for skattepengene vi har fått inn da, får jo håpe at dette har ført med seg noe positivt.

  Får se om Storberget tør å ta dette til domstolene som en spionsak. Å være landssviker er ikke akkurat det ettermælet man ønsker seg.

  Hvis det viser seg at Storberget visste om dette, så vil det bety øyeblikkelig avgang og påfølgende rettergang. Slikt kan ikke vi som et samfunn akseptere.

  SvarSlett
 17. Det er bra de overvåker islamister\muslimer det er jo hovedsaklig dette dreier seg om.

  SvarSlett
 18. Jeg oppfatter hele kommentaren som ironi og jeg lo meg nesten skakk da jeg leste den. De fleste her tar den på ramme alvor og diskuterer i vilden sky. De eneste som virkelig skulle bekymre seg, er de som har fått med matpakke fra kona hjemmefra og som har sneket til seg en grillpølse fra Narvesenkiosken ved Nationaltheateret. Hvis USAs spioner informere kona om dette, kan det bli en internasjonal skandale og da må den amerikanske ambassadøren naturligvis bli kalt inn på teppet.

  SvarSlett
 19. Se her ja, TV2 har oppdaget noe for en gangs skyld. Det er som regel VG som kommer med store overskrifter om en ikke-sak, denne gangen er det TV2. Gratulerer!

  SvarSlett
 20. Siste anonym: Hyggelig at du morer deg. :) Innlegget var naturligvis ment ironisk - og det forstod forhåpentligvis de fleste, det er naturligvis ok å diskutere selve saken i kommentarfeltet likevel.

  Jeg klarer ikke å opprøre meg veldig over denne saken, men når det er sagt er det positivt at vi har gravende journalister som sørger for at slike ting kommer frem i lyset og forhindrer at enda mer tvilsomme ting kan foregå i det skjulte.

  SvarSlett

Søk i bloggen