fredag 5. november 2010

Hull i vingen: Mulig designfeil

Houston, we have a problem
Flyselskapet Qantas avviser at dårlig vedlikehold er årsaken til motorsvikten på en Airbus A380 over Indonesia torsdag, men sier det kan være en mulig designfeil.

Vurderinger fra flyeksperter som har studert hullet i vingen, åpner for at dette kan være en designfeil. "Jeg har ikke så mye erfaringer med akkurat denne Airbus-modellen, men jeg mistenker at det ikke er normalt med denne type hull i vingene," skal en ekspert ha uttalt.

Direktør Alan Joyce i Qantas avviser ovenfor CNN at det er snakk om et vedlikeholdsproblem, da Qantas ikke har for vane å vedlikeholde flyene sine. "Vi har aldri utført noe vedlikehold på flyene våre før, så hvorfor skulle vi gjøre det med denne modellen," spør Joyce retorisk. Hun fastholder at dette må være et motorproblem. Etter å ha studert bilder av det aktuelle flyet kan vi vel konkludere med at hun sannsynligvis har rett.

Forøvrig må det jo være en interessant opplevelse å være ombord i et fly når en av motorene plutselig eksploderer og blåser hull i vingen. Tenk så mye moro du kan lage hvis du da sitter ved siden av en med flyskrekk! Du prikker vedkommende på skulderen og bare "Unnskyld, men vet du om det er meningen at vingen skal se sånn ut?" mens du peker uskyldig på hullet i vingen. Etter at den verste panikken har lagt seg i setet ved siden av deg kan du eksempelvis rynke litt på nesa og spørre "Hm, kjenner du også at det lukter røyk?"

Har du klart å snike med deg en lighter eller fyrstikker på flyet, kan du jo alltids starte et lite bål i setelommen foran deg for å skape litt ekstra stemning. Samtidig kan du selvsagt nynne litt på "Light my fire" eller kanskje synge refrenget til "Firestarter".

Å rope ut "Allah Akbar!" mens du ser på din medpassasjer med vilt blikk og deretter forsikrer vedkommende at hvis hun ikke får piloten til å sette kursen mot midtøsten umiddelbart så sprenger du en motor til, kan også bidra til å lette på humøret i kabinen. Man har ikke mer gøy enn man lager selv.

Relaterte artikler: Det var et stort hull gjennom vingen(vg), Kan skyldes designfeil(vg), Mistet deler av flykroppen(vg), Designfeil kan være årsaken(ap)
Foto: AFP

4 kommentarer:

  1. Du behøver ikke bekymre deg for meg, jeg har et allerede.:)

    SvarSlett
  2. Bra humor, som garantert blir dyrt å prøve ut...

    SvarSlett
  3. Det er helt sikkert et turbinblad i motoren som har løsnet, og biter av det har kuttet seg gjennom vingen.

    SvarSlett

Søk i bloggen