fredag 28. januar 2011

Erfaren diktator søker nytt land

Reis til Egypt under portforbudet, unngå gateselgerne!


Det er mange spekulasjoner etter at Egypt nylig ble koblet av Internett. Den heteste teorien i øyeblikket er at det er en gjeng bergensere som forsøker å kuppe til seg topnivådomenet .eg, slik at de kan lage blogger med gøye navn som http://ingen.er.så.god.som.eg

Det kan jo også være den joviale diktatoren Hosni Mubarak som har trukket ut pluggen, til straff for at hans tidligere så underdanige undersåtter helt plutselig har begynt å sparke sand i ansiktet hans. Mubarak har styrt landet siden 1981, så det er kanskje på tide med ny sjef.

Å kaste stein og andre tilfeldige gjenstander har alltid vært populært, uavhengig av om du gjør opprør mot diktatorer eller foreldre fra Frogner. Så også denne gang. Å selge sand i Sahara er fortsatt like vrient som å selge kjøleskap på Nordpolen, og siden primærressursen der nede er nettopp sand, er det jo mange arbeidsløse. Sånt blir det sint og rotløs ungdom av.

Man skjønner jo at det kan koke over for folk som bor i et land hvor det regner så sjelden at de ikke har oppdaget paraplyen enda (bare parasollen) og har helårs utendørs bibliotek. Ikke kan du kjøle deg ned med et bad heller, uten å risikere å få en hai i tåa.

Men nok krig og fred og politikk og sånn. Det vi her hjemme er mest opptatt er naturligvis hvordan det skal gå med den planlagte all inclusive-reisen til Sharm El Sheik. UD kan heldigvis melde at det ikke er noen grunn til bekymring, selv ikke portforbudet gjelder for turister. Det er jo helt konge, det vil si at du faktisk kan gå rundt i gatene uten å bli plaget av gateselgere. Og de egypterne som eventuelt bryter portforbudet, er for en gangs skyld mer opptatt av å demonstrere enn å selge vannpiper og tepper.

Så dette innlegget er egentlig et tips til et billig og bra reisemål : Hvis du er litt kjapp på labben burde du kunne skaffe noen billige og bra restplasser. Det er jo også viktig å passe på reise til utlandet samtidig som kulturelle begivenheter finner sted på destinasjonen, slik at du lærer litt om landet du besøker. Eneste negative er at internettforbindelsen er litt ustabil når du skal sjekke Facebook da, men gjengen i Bergen jobber med saken.

Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
Relaterte artikler: Militæret konfronterer ikke demonstrantene (vg), Wikileaks slipper hemmelige dokumenter (vg), Portforbudet gjelder ikke turistområdene (vg), Drapet som kan sette fyr på Egypt (vg), Ikke nødvendig å endre planer (db), Her er egypternes oppskrift på bråk (db)

4 kommentarer:

 1. Da må du reise kjapt. Hvis Mubarak taper denne kampen går Egypt tilbake til middelalderen med steining, henging, avkapping av hender og fingre, burka og kvinner som behandles som krøtter. Det siste vi trenger i denne verden er en ny Shariastat. Håper Mubarak setter foten ned så det drønner i gata.

  SvarSlett
 2. Flotte greier av VG å legge inn at "midt i opptøyene legger WikiLeaks ut ny info" - og bla bla bla, - for liksom å svertestille WikiLeaks enda mer. Hvor lang tid tar det egentlig for at mesteparten av Europas befolkning skal skjønne at WikiLeaks er et kjærkomment medium for å få vite hva som egentlig skjer i verden. Her sitter vi hjemme i Norge og tror at alt er så forbannet ordentlig, demokratisk og ditt og datt, hva faen, er det ingen som skjønner at verden styres av okkulte overmakter, religiøse trossamfunn og hva verre er, regjeringer innenfor regjeringer osv... Jeg blir kvalm....

  SvarSlett
 3. Liker bloggen din, bra innlegg:-)

  SvarSlett
 4. Mammadamen: Takk takk :)

  Siste anonym: Jeg pleier alltid å stjele med meg spyposer hver gang jeg er ute og flyr, tilfelle jeg blir kvalm når jeg er hjemme.

  SvarSlett

Søk i bloggen