mandag 14. februar 2011

Hæ, kan vi bestemme hvem som skal være diktator?

Hva sa du? Jeg..har sparken? Jammen.. Går det an da?


Folkemengdene i Iran viser tydelig hva de mener om president Mahmoud Ahmadinejad, og ting tyder på at de ikke er overbevist om at diktatur er den rette styreformen for landet lenger. 

Det er interessant hvordan vi mennesker kan venne oss til det meste. Har vi vært i en situasjon lenge nok, tror vi det er normalen. Det gikk et lys opp for mange rundt om i verden når Mubarak rett og slett fikk sparken som diktator i Egypt. Alle som lever under en diktator i andre land bare hæ, mener du at vi ikke må ha en diktator hvis vi ikke vil? Kan vi bestemme det selv? Med ett ble alle litt usikre på hva diktatur egentlig betyr. Var det sånn det fungerte da?

Plutselig ble det mindre aktuelt å ha et enevelde, hvem gidder vel det når de ikke må? De iranske skatteinnkreverne kunne plutselig rapportere at alle bøndene hadde blitt som furtne unger når de kom for å kreve inn skatten. "Jammen, egypterne slipper å betale skatt, og i tillegg får de være ute så lenge de vil!" klaget de, før de satt armene i kors og nektet å betale. Skatteinnkreverne så forfjamset på hverandre, dette hadde ingen lært dem å håndtere på skatteinnkreverskolen. En undersått som opponerte mot overmakten? Uhørt!

Diktatorer, despoter, tyranner, ja alle kjipingene rundt om i verden mistet badeanden (som de lekte med i badekaret, se på anden, her kommer andemor, gakk gakk gakk, hehehe, gakk gakk, plutti plutti!) i ren forskrekkelse når de så hva som skjedde i Egypt, og beordret umiddelbart halshugging av han som hadde installert TVen. Det skal bli interessant å se hvordan dette utvikler seg. Du kan skyte 100 opprørere, ja du kan til og med skyte 1000. Men når hele landet setter seg på bakbeina så blir det litt slitsomt. Man kan jo ikke gjerne ta livet av alle sammen heller.

Hvor mange man skal likvidere blir fort et matematisk dilemma, og det er få (om noen) diktatorer som er genetisk tilpasset matematiske dilemmaer..  Hm, jeg trenger en til å varme opp det deilige badevannet, en til å massere de kongelige føtter.. *telle på fingrene* det blir to. Og så, hm.. hvor ble det av badeanden min? Derja. Du er hvertfall her hos meg andemor, du svikter meg ikke. Gakk gakk gakk, selvom jeg holder deg under vann så bare spretter du opp igjen *splosj* oioi, hahahah, gakk gakk plutti...

Relaterte artikler: Demonstrant drept i Iran(vg), Aktivist demonstrerte i heisekran(vg), Gå tilbake på jobb(vg), Totalt kaos i Teheran(db)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen