onsdag 16. februar 2011

Regjeringen, en mafia, et hemmelig brorskap

Vi er en eneste stor familie her på stortinget, sier Jens og ler hjertlig


Støre fikk sjokk under et møte i integreringsutvalget onsdag, da kollega Farahnaz stod frem og fortalte at hun var gift med sin egen onkel. Etter å ha sittet stille en lang stund, så Støre opp og sa "Jeg er gift med min mor".

Neida. Joda. Jeg har lenge hatt en mistanke om at det er noe alvorlig galt på Stortinget. De ser rare ut, de sier rare ting og de er mistenkelig intime hver gang det er fyllafest og partimøte. Sannheten er at de er onkler og tanter og fettere og kusiner og brødre og mødre hele bunten. Alle bare Hello there, my brother from another mother! når de møter hverandre i gangene. Og så råkliner de.

Det viser seg altså at det foregår mye rart bak lukkede persienner, støvete gardiner og nedslitte dodører i den mektige bygningen i sentrum av landet. Hver gang det er regjeringsmøte så har de slektstreff samtidig. Og det er jo forsåvidt koselig, men det blir jo mye kameraderi av slikt. Hvis tanta di stemmer mot økt satsning på barnehager så tør du jo ikke gjerne si henne i mot, gjør du vel? Ikke hvis du vet ditt eget beste. Det hadde tatt seg ut, du vet hvordan tanta di blir. Vips sitter du der som et fjols uten å få servert krumkaker neste gang du er på besøk. Hun heller i te og serverer deilige, nybakte bakevarer til Jens og Liv Signe, mens deg går hun bare rett forbi.

Det hele blir jo litt sånn mafiaaktig. Alle bare er i slekt og starter familiefeider og vipper hverandre utfor rådhusbrygga med noe tungt rundt føttene, og alle røyker sigarer hele tiden og sånn. Da gjelder det å holde seg inne med de rette folka. Det blir fort mas når man blander familie med jobb, eller på andre måter mikser business and pleasure som de sier i Junaiten. Jeg kan se det for meg. Statsminister Jensemann og forsvarsminister Grete Faremo står og øver på engelsken sin så de ikke skal høres så teite ut på nyhetene, og så plutselig får Jens øye på Audun Lysbakken:

-Who's that, spør Jens mistenksomt.
-That's Eriks nephew.
-I hate that brat. He voted against oslopakke 3, you know.
-I can take care of him, if you want.
-But he's barne- og likestillingsminister!
-Where does it say that you can't kill a barne- og likestillingsminister?
Jens ser beundrende på Grete Faremo,
-I like it when you talk like that. Grete, I think I love you!
Faremo snur seg sakte mot Jens og blåser sigarrøyk i ansiktet hans.
-I know you do. But if you ever touch my sister again, I'll kill you.
-Hey, hey, no need for threats, I would never do that, Grete.
Jens tar nervøst et skritt bakover og retter nervøst på slipsknuten. Grete smiler svakt.
-What are you worried about? If I wanted to kill you you'd be dead already.

Foto: Dagbladet
Relaterte artikler: Det gjorde veldig inntrykk på meg(vg), Gift og har barn med fetter(vg)

7 kommentarer:

 1. onkel eller fetter? Nå må du ha riktig fakta da mann!

  SvarSlett
 2. Anonym: Tja, synes du innlegget forøvrig virker nevneverdig opptatt av å gjengi faktaopplysninger? :)

  SvarSlett
 3. Mihihi, morro som alltid. I think I heart you.

  SvarSlett
 4. Bloggsafolk: Hysj, ikke så folk ser det, hva vil min kone si! *lete febrilsk etter sletteknappen*

  SvarSlett
 5. for en gjeng tapere..

  SvarSlett
 6. Bra blogg Thor+Bjørn...jeg tror det finnes allerede to mennesker i deg, en humoristisk mann som ser på alt med lyse blogge-øyne, og den andre blir en trist og oppgitt fyr over livets uoriginale kopikatter (men som stadig får masse oppmerksomheter fra resten av Norges bloggelesere)...
  Mens den humoristiske mannen i deg sier til seg selv:
  - Stå på, Thor, med bloggen din!!! En dag kan du få utdelt årets bloggers pris av kjendis Norge, og ingen teite kopikatter kan lenger se ned på deg fra rosahimlene sine,
  Sier det andre oppgitte mennesket inni deg til seg selv:
  - Faen, Bjørn, hva holder du på med? Hva skal du med en slik teit pris? Du har nå nedverdiget deg selv til deres kopikatt-nivåer ved å ta imot den djevelske prisen. Det er djevelskapen selv som drar deg ned på deres nivå. Nå må du gi deg og istedet være en Stor og Fryktløs Bjørn som du alltid har vært...
  Stå på!!!Både Thor og Fryktløs Bjørn!

  SvarSlett
 7. Siste anonym: Slående personanalyse der, du! Jeg skal huske å takke deg når jeg vinner prisen for årets blogg. "Og så vil jeg sende en spesiell takk til Anonym, som har lagt igjen flere kommentarer enn noen andre, og støttet meg helt fra starten!"

  SvarSlett

Søk i bloggen