mandag 6. juni 2011

Cash is king! Du har vel tatt ut kontanter?

"Husk at du kan betale med kort når du handler, og samtidig ta ut kontanter" NOT!!


De fleste har vel fått med seg hysteriet rundt bankstreiken som kan bli en realitet natt til tirsdag. Som alle andre nettbaserte medier med respekt for seg selv, skal vi diskutere denne kommende katastrofen og gi gode råd til våre lesere.

Hvis du er håndverker så forstår du vel ikke helt problematikken, da du får kontanter direkte fra kundene dine. Minibank er et ukjent begrep for rørleggere og snekkere. Plastikk er et byggemateriale, ikke et betalingsmiddel.  Så hvis du hører til den yrkesgruppen, kan du egentlig bare slutte og lese med en gang.. haha, så dum jeg er, du har jo aldri begynt! Håndverkere kan jo ikke lese.

Neida så, i morgen er det strengt tatt bare håndverkere og forbrytere som får handlet. Kanskje dette er et utspekulert stunt fra myndighetene for å plukke opp alle med svarte penger? Hvis du handler i morra så skvetter det opp en skattefut bak kassa og bare Aha!! før han sparker deg i bjellene og tatoverer SKATTESNYTER i panna di. Du er herved advart. Stay at home.

Det er ikke stort bedre for de nyrike internettnerdene, som ikke har brukt kontanter siden de flyttet hjemmefra og fikk ukelønn av foreldrene (noe som for de fleste av dem strengt tatt ikke er så lenge siden). De (og jeg) lurer mer på hvorfor nettbankene slutter å fungere. Streiker datamaskinene også? Har de egen fagforening? Eller er de så ustabile at de trenger folk til å sitte og holde dem i dvd-skuffen for at de ikke skal få mentalt sammenbrudd? Jeg bare spør. Og som vanlig er det ingen svarer.

Tilbake til minibankene. Hvorfor slutter de å virke? Jo, bankfunksjonærene som sitter inni hver minibank og sjekker at du har tastet kode og ringer inn til banken og spør om du har nok penger på konto og tar bilder av bilringene dine med webcam og legger de ut på brokeandfatfuckers.com før de dytter kontanter ut av sprekken streiker jo også, så minibank kan du bare glemme.

Konklusjonen? I morgen vil alle kredittkortene dine være ubrukelige. I beste fall kan de brukes til å skrape is fra frontruta på bilen din. Noe som er nyttig nok. Om vinteren. Det er nesten som da det var så høy inflasjon at folk brukte pengesedlene til å tørke seg i rompa med, fordi det var billigere enn dopapir. Rent bortsett fra at visakortet kanskje ikke er like godt egnet til formålet. Beklager.

Så dagens beste råd må dermed bli som følger: Ta ut penger i dag. Kjøp dopapir i morgen.

Foto: Lars Joakim Skarvøy
Relaterte artikler: Vi har snart tatt ut én milliard (vg), Ta ut penger i butikken (vg), Får du ikke ut penger er du sjakk matt (vg), Dette betyr en bankstreik for deg (vg), Frykter bankstreik i morgen (db)

2 kommentarer:

  1. Ha ha ha... Morsom lesning. Det ska du ha!
    Og etter å ha lest det til ende, må jeg bare si.... Det er ikke håndverkene som nå har problemer, det er de som skal betale dem!

    På tide folk finner ut, at banknæringen ikke er noen livsnødvendig funksjon for andre enn næringen selv.

    SvarSlett
  2. Takk for det! Ja, den som hadde vært håndverker... *drømme*

    SvarSlett

Søk i bloggen