torsdag 7. juli 2011

Postkassen fra helvete

Hva er galt med epost? Jeg bare spør..
Jeg vet at dette ikke har noe med nyheter å gjøre, men jeg har en traumatisk postkasseopplevelse som jeg trenger å bearbeide. Så da må dere bare pent hjelpe til!

Jeg har jo kjøpt dette berømte huset på landet da. En av mine første og største bekymringer var naturligvis POSTKASSE! Jeg har jo aldri bodd i hus før, så jeg vet da for pokker ikke hvordan det funker. Tar folk med seg postkassa når de flytter, sånn at jeg må kjøpe ny? Hvor kjøper man i så fall postkasser? På Posten lissom, hahahahahaha..ha. de selger postkasser på Posten ja, ok.

Uansett, nærmere undersøkelser viser at postkasse i utgangspunktet skal følge boligen. Så da var jeg rolig ca to minutter før jeg tenkte at Hææ, ja men hva hvis man har en sånn fin postkasse man har illustrert selv med dårlige tegninger av hele familien og katten og hunden og kanskje en liten sol i hjørnet, hva daaaa? Da må man jo ta med postkassen sin? Hvis ikke begynner jo alle barna i familien å gråte fordi de må forlate den fine postkassa si, og jeg vil da for svarte svingende ikke ha en nedtagget postkasse uansett, hallo!

Jo mer jeg tenkte på det, jo mindre gjennomtenkt hørtes hele dette postkassekonseptet ut. Finnes det ingen lover eller forskrifter å forholde seg til som sikrer en nyinnflyttet stakkar en hel og pen, utagget, grønn postkasse? Jeg bare spør! Og ingen svarer som vanlig!!

Etter noen søvnløse netter kun avbrutt av et og annet postkassemareritt, kom dagen vi skulle overta huset. Det viste seg raskt at forrige eier faktisk HADDE en postkasse de hadde tegnet selv, så den skulle de ta med seg. Aaaaargh! Verden går under! Men vent! Frykt ikke, sa de forrige eierne og smilte bredt. Hva nå tenkte vi, er det håp likevel?

Snille og greie som de var hadde de kjøpt inn en helt ny postkasse (med rød sløyfe! (!!!!) ) til oss! Vi takket og gråt og klemte og holdt lange takketaler - her hadde vi gått og tenkt ut det ene skrekkscenarioet etter det andre rundt postkasseproblematikken, og så kom disse varme, snille menneskene med en ny postkasse til oss! Skyfri himmel!

...trodde vi. Selv i mine villeste feberfantasier hadde jeg ikke sett for meg det som fulgte. Glad og fornøyd småløp jeg ned grusveien til postkassestativet mens jeg holdt postkassen høyt over hodet og nøt den lette sommerbrisen som rufset meg i håret. Midt mellom to andre postkasser var det en åpning der postkassen til den forrige eieren hadde vært. Jeg senket postkassen høytidelig ned og inn mellom postkassene, der den naturligvis passet som hånd i *dunk*.  Dunk? *dunk* *DUNK* *DUNKDUNKDUNKDUNK*  HEEEELVETE! Postkassen passet faen tute meg ikke, den var for stor! Ikke bare er det total mangel på regelverk rundt overdragelse av postkasseeierskap når man flytter, DET ER IKKE ENGANG EN STANDARD FOR HVOR STORE DE REKLAMEINFISERTE DJEVELBOKSENE SKAL VÆRE!!

Vel vel, pust rolig inn og ut. Dette er ikke jordas undergang (i bakgrunnen bak Thorbjørn ser vi mørke skyer samle seg, og dype sprekker åpner seg på kryss og tvers over grusveien). Jeg bare setter denne postkassen på bakken ved siden av stativet så lenge, og så kjøper jeg en ny postkasse. Dette går fint. As If.

Ikke utsett til i morgen det du kan gjøre i dag, så allerede neste dag (øh), så hadde jeg kjøpt ny postkasse. Like etter møtte jeg de tidligere eierne av huset, som hadde kjørt forbi og naturligvis lagt merke til at postkassen stod ved siden av stativet. Jo, den passet ikke på stativet, forklarte jeg - og skulle til å si at vi allerede hadde kjøpt ny før jeg ble avbrutt - HÆÆÆ; PASSET DEN IKKE? Katastrofe! Vår families rykte er ødelagt, vi vil for evig bli kjent som den forferdelige familien som ga bort en postkasse i gave som ikke passet i postkassestativet! Gud, hva har vi gjort for å fortjene dette!?

Jeg forsøkte å si at neida, det var ikke så farlig, vi kan bare kjøpe en ny postkasse - men det kom ikke på tale! Hallo, kjøpe ny postkasse, det koster flere hundre kroner! Hva da med denne flotte og fine postkassen dere har fått av oss? ÅÅååÅÅ *synge klagesanger og rive av seg alt håret* ... Like før de begikk kollektivt selvmord kom plutselig den ene på en fantastisk idé! Jeg har det! Dere kan bare slå ned en staur ved siden av postkassestativet, og henge opp postkassen på den! Hurra! Vår ære er gjenopprettet!

Jeg hadde jo strengt tatt allerede kjøpt en postkasse som passet i stativet, men det kom jo ikke på tale å henge opp den nå. Så jeg måtte bare nikke og si at ja det var jo en god ide, det skal jeg gjøre! (sukk) - Som sagt så gjort, et par dager senere hadde jeg lånt meg spett og slegge, kjøpt staur og slått ned en staur ved siden av postkassestativet. Senere samme ettermiddag var jeg innom huset for å hente postkassen slik at jeg kunne henge den opp, OG HVEM TROR DERE KJØRTE FORBI DA?

Joda, der kom de tidligere eierne igjen - de stormet ut av bilen og kunne fortelle at de hadde møtt på naboen og fått en FANTASTISK idé!! Naboen, som hadde postkasse helt i enden av stativet kunne BYTTE PLASS med oss, slik at vi fikk plass til den store postkassen på stativet! Hurra! Hurra indeed..

Så der stod jeg da, og nikket og smilte og sa at det var jo nyheten over alle nyheter, ganske enkelt fantastisk! Nå slapp jeg kjøpe ny postkasse (som jeg allerede hadde kjøpt), og jeg slapp slite med å slå ned staur (som jeg allerede hadde gjort).

Her var det bare å ringe på hos naboen (som sikkert er øksemorder) og spørre han om han har lyst til å bytte plass med vår postkasse. Naboen, som i sin tur sikkert tror vi er noen idioter av noen byfolk som har flyttet på landet og kjøpt verdens fuckings STØRSTE postkasse, og til alt overmål har baller nok til å komme og be han om å FLYTTE sin postkasse (som sikkert har hengt der siden 1953) slik at vi får plass til vår. Nemas problemas. Oh joy..

Neidaså. Å flytte på landet er bare det beste jeg har gjort, ever! Anbefales!

11 kommentarer:

 1. Vi har også kjøpt hus på landet, og her var det hverken kasse eller stativ å oppdrive. Derfor har vi bygget eget postkassestativ for en enkel postkasse, (eller mannen har, for å være helt korrekt) og så har vi kjøpt en kjempefin sølvfarget postkasse fra biltema. En postkasse som aldeles ikke er i nærheten av å være tett når det regner eller snør. Lokket møter ikke åpningen på langt nær, og det aller minste vindkast blåser den åpen. Altså fortsetter postkassejobben her hos oss også. Lykke til med naboen som skal flytte sin kasse for å gi plas til din. Det skal ikke være lett nei... :)

  SvarSlett
 2. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!! ...alltid høflige thorbjørn!! jeg ser det for meg!! ooh landsens lykke!

  ps.
  gleder meg til å se det nye fantastiske huset deres:)))

  SvarSlett
 3. Hildegirl: Fantastisk. Tror ikke vår postkasse er 100% tett heller, for etter at den hadde stått på bakken i én dag var det på mystisk vis sneket seg inn to biller og en hel masse reklame.

  Anonym: Anonyme besøkende! Spennende!

  SvarSlett
 4. Og det beste av alt: vi anonyme kommer i flokk! og med flokk mener jeg egentlig i HORDER! så gled deg du! the invation is right around the corner, vi ser postkassene nåh!

  SvarSlett
 5. MWOAHHAHAHAHA!!

  SvarSlett
 6. Vi har ikke hengt opp vår ennå. Bodd her i to år. Stpr bare på bakken. Ungene tar den med i hagen og bruker den til barbiehytte av og til. Den har ikke lokk heller. Noen stjal det. Lurer på hva de skulle med et postkasselokk.

  SvarSlett
 7. Malina: Jeg er sikker på at noen stjeler hele postkassen vår hvis vi ikke henger den opp. Jeg føler det på meg. Heldigvis har vi to...

  SvarSlett
 8. Det verste med å bo i blokk er at postkassa er innenfor inngangsdøra. Da jeg vokste opp på landet (!) var "bare legg nøklene/boka du har lånt/ungen i postkassa, så henter jeg den når det passer" en relativt vanlig frase. Det savner jeg.

  Og vi hadde forresten malt en hjørnesol som skinte ned på hele vår smilende familie, pluss hund. Dette var selvfølgelig før skilsmissens og hundekreftens tid.

  SvarSlett
 9. Så herlig å lese en avansert postkasse-historie.

  Vi har opplevd at tidligere eier har tatt med seg postkassen, med begrunnelse: "Det er jo min postkasse, jeg har kjøpt den"!
  Vi hadde satt oss inn i reglene og visste at når man kjøper hus, følger postkassen med. Dermed måtte selger betale for en ny postkasse til oss, og hun fikk beholde sin bulkete hvite og kjedelige postkasse.

  Snill hilsen fra din nyfølger

  SvarSlett
 10. Fruentimmeret: Det er viktig å holde på rettighetene sine! Dessverre begynner jeg å bekymre meg for at det er noe galt med vår postkasse, vi får jo nesten aldri post! Jeg tester hver dag at det går an å åpne lokket og at det ikke er hull i bunn, men akk - ingen post!

  SvarSlett

Søk i bloggen