mandag 26. september 2011

TV-høsten på fem minutter: Klein TV!

"Dagens Mann" TV3
TV-produsentene har gått helt klin kokos denne høsten, og lansert flere programkonsepter enn de som ser på har hjerneceller. Fristet. Dagens Mann. Big Brother. Frogner. Hotell Syden. Gøy på landet. Pluss sesong 14 av en hel haug gamle travere. 

Nytt av året er at Reality-TV er ut, nå er det Klein-tv som er i vinden. Og da tenker jeg ikke på reruns av Derrick og hans utrettelige makker Harry Klein. Hadde det enda vært så vel. Nei, kjøper du abonnement hos Canal Digital denne høsten, så følger det med fire puter du kan gjemme deg bak mens du ser på TV.

De forskjellige programmene har sin egen metode for å få deg til å krølle deg sammen i fosterstilling der du sitter i sofakroken. Enkelte driter ut deltagerne sine eller setter de i så flaue situasjoner at du tar deg selv i å lure på hvorfor du har TV i utgangspunktet, mens andre konsepter rett og slett er så usannsynlig dårlige at du blir flau på helt generelt grunnlag.

Etter å ha grublet litt rundt hvordan i all verden programkonseptene ble godkjent, blir du sittende lure på hvordan noen kan ha takket ja til å være med. Ta f.eks Dagens Mann. Du blir stilt vriene spørsmål av en dverg med bart, og er du litt uheldig så blir du avvist av 30 damer. Alt i løpet av 10 minutter. Det MÅ jeg være med på! Pick me, pick me!

Når det gjelder programkonsepter så er vel Frogner favoritten. Etter å ha sett to episoder skjønner jeg ingenting av hverken castingen, konseptet eller handlingen. Programmet sikret seg da også en solid ener på terningen i samtlige nettaviser. Etter å ha sett på Frogner så minnes jeg VG-serien "Oslo Girls" med lengsel.

Heldigvis betyr alt dette at vi har et samtaleemne under lunsjen på jobben. Alle bare "Så du på Gøy på landet i går eller? Hahahaha". Ja, du kan nesten si at TV3 og TVNorge bidrar til å skape et sosialt lim på arbeidsplassen. Snart er vi alle en stor, lykkelig familie.

Untatt de som IKKE ser på kvalitets-TV da. Heldigvis kan vi le av disse også. Da rotter vi oss sammen og bare "Hæ, så du ikke på meningsløs underholdning på glanekassa i hele går ettermiddag? Oldis!" "Du gjorde hva i steden? Var sammen med barna dine!?" "Er du homo eller?" "Beklager, det er opptatt her. Jeg tror jeg så en ledig krakk på kopirommet." "Du kan komme tilbake når du har sett Dagens Mann. Og kan ramse opp navnet på alle de 30 jentene utenat."  "I alfabetisk rekkefølge."
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen