mandag 19. mars 2012

Reisebrev fra Amsterdam

Denne helgen har jeg vært i Amsterdam, byen hvor det er mer vanlig å ha heldekkende skinnhette eller blomsterpotte på hodet (derav uttrykket "pothead") enn å gå med lue. Og så har alle sex og røyker hasj, gjerne samtidig.

Da vi satt oss i drosja fra flyplassen var åpningsreplikken til sjåføren "Fuck&Suck&Smoke, yes!?"  Når jeg tenker meg om var det den eneste replikken hans. Ja, bortsett fra "100 euro" da. Og "Credit card? No worries! I stop at cash machine!"

Selv er jeg på transvestittdverg med tresko-vogna, og regnet med at var det ett sted på denne merkelige planeten jeg skulle få tilfredsstilt mine lyster, så var det i Amsterdam. Men dengang ei.. Neida. Og når jeg sier neida, så mener jeg ikke neida, jeg tenner ikke på tranvestittdverger med tresko, jeg mener neida, selvfølgelig fant jeg en transvestittdverg med tresko i Amsterdam. Det er tross alt i Nederland, alle går med tresko der. NEEEEIDA. Eller jo, det gjør de faktisk.

Ellers var jeg på en restaurant som het Hasje-Claes, men så solgte de ikke hasj, og ingen av de som jobbet der het Claes heller. Så det var jo omtrent som å kjøpe katta i sekken, og så når du kommer hjem er katten død. Det var ikke helt sånn, men nesten.

Forøvrig var vi hyppige gjester ved et sted som het Beer Temple. Det kommer stadig nordmenn dit som tror de skal på bjørnesafari, men vi hadde nå fått med oss at det var øl de solgte. 2000 sorter, for å være helt nøyaktig. Av de 2000 så er rundt fire av sortene lyst øl, så hvis damer med bart over førti (forøvrig en populær fetisj i Amsterdam) ikke er helt din kopp te, ville jeg kanskje vurdert en annen plass. For eksempel en irsk pub.

Siden det var St. Patricks Day på lørdag, måtte vi naturligvis ta en tur på en irsk pub vi også, selv om vi ikke hadde noe spesielt i mot bartedamer, sånn på generelt grunnlag. Der havnet han ene som var med oss i Guinness. Og da mener jeg ikke at han falt oppi en øl.

Han bestilte nemlig rosévin. På en irsk pub. På St. Patricks Day. Og han lever enda. Representanten fra Guinness Book of Records mente det var det mest utrolige han hadde sett i hele sitt liv. Men så viste jeg han et bilde av meg og transvestittdvergen med tresko fra mobilen min, og så fikk jeg bli med i Guinness Book of Records jeg også.

Så alt i alt var Amsterdam en fin by, anbefales hvis du skal på weekendtur med kona! Eventuelt uten..2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Hm, synes du? *klø seg forvirret i hodet* - sikker på at du kommenterte på rett post? ;)

      Slett

Søk i bloggen